Balatoni úszó-fesztivál Füreden

2013.04.25/Füreden rendezik meg a Magyar Úszás Napját s vele egy időben a Nyíltvízi Úszó Európa Kupát és a magyar bajnokságot. A rendezvényre a szerény becslések szerint is tízezres tömeget várnak a szervezők. A sportág legjobbjai illetve amatőrök együtt a vízben.

 

Az Európai Úszó Szövetség, a LEN döntése értelmében 2013. június 22-én, Füreden rendezik meg a Nyíltvízi Úszó Európa Kupát, a 10 km-es maratoni viadalt, mely Európa legjobb hosszútávúszóinak maratoni versenye. A megmérettetésen részt vesz Risztov Éva, a londoni olimpia aranyérmes versenyzője is. Ekkor rendezik meg a Nyíltvízi Úszó OB-t is, többek között Gyurta Gergely részvételével.

Már lehet regisztrálni a versenyre a Magyar Úszószövetség honlapján.

A tömegsport esemény szervezői látványos balatoni úszó-fesztivált ígérnek, 10 ezer résztvevővel, köztük neves sportolókkal, itt lesz például Gyurta Dániel, Cseh László, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna, továbbá vízilabdázók, műugrók, valamint közéleti személyiségek, művészek.

A verseny napját egyben a Magyar Úszás Napjának nyilvánították, az egész Európát átfogó kezdeményezéshez több mint ötven nemzet csatlakozott, az országból pedig 168 város. Országszerte várhatóan 100 ezernél is többen ússzák majd le ekkor a maguk választotta rövidebb vagy hosszabb távokat.
A Nyíltvízi Úszó Európa Kupát, az OB-t, valamint a tömegsport úszást a Tagore sétány előtti vízfelületen bonyolítják le. A verseny szervezését teljes egészében a Magyar Úszó Szövetség végzi, - mely már most jelezte, hogy ezután minden évben Füreden rendeznék meg a versenyt- a város a kitelepülés lehetőségét biztosítja.

A rendezvény egybeesik a Balatoni Hal- és Borünneppel, így több ezres tömeg várható a hétvégére, ezzel a város kínálata újabb turisztikai látványossággal bővülhet - hangzott el a csütörtöki testületi ülésen.

Az Európa Kupa húsznál is több nemzetet képviselő mezőnyének tagjai 10 kilométeres távon mérik össze majd az erejüket, méghozzá két és fél kilométeres köröket maguk mögött hagyva. Az országos bajnokságra benevezett úszók 5, 7.5, valamint 10 kilométeren harcolnak majd az első hely megszerzéséért, az amatőr úszók pedig két és fél kilométeres távot teljesítenek. A rendezvényen nem lesz nevezési díj, sőt június 22-én a Magyar Úszás Napja alkalmából minden uszoda látogatását ingyenessé teszik.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-10-23 10.00

Emlékezés az 1956-os forradalomra.

2017-10-25 17.00

Közönségtalálkozó.

2017-10-28 20.00

Retro slágerek, jelmezverseny.

2017-10-29 18.00

Szabad zene.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
7.2℃
9 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Tábla a sétányon 2017.10.23/
Több napig gondolkodtam a dolgon, aztán úgy döntöttem, ezt talán nem tekintik majd függelemsértésnek. Ha mégis, akkor tévedtem. Végül is csak magamat hibáztatha...
Galócának 2017.10.22/
Kérem pontosítsa melyik üzletről van szó! Az hogy "Jókai úti kereszteződés" nem valami pontos, mivel kettő ilyen is van. Egy a lámpás kereszteződésnél...
akció! 2017.10.19/
A Jókai út kereszteződésében lévő Coop vegyesbolt fantasztikus akcióját ajánlanám a vásárlók, illetve a hatóság figyelmébe: az október 1-jén lejárt chipsek ma, ...