Új utánpótlás sportcentrum épült

2015.10.24/Átadták az Arácsi Utánpótlás Sportcentrumot. A 240 négyzetméteres épületben két öltözőt, szertárt, klub helyiséget alakítottak ki, a gyerekek egy élőfüves nagypályán illetve egy világítással ellátott műfüves pályán sportolhatnak. Ezzel befejeződött az utánpótlás sporttelep komplex fejlesztése.

Arácson, a Temető köz és Balaton utcák közötti területen lévő sportlétesítmény az önkormányzat, a labdarúgó szakszövetség, valamint a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club (BUSC) partnerségével valósult meg a szakszövetség országos pályaépítési programja keretében.

A közel 240 négyzetméteres épületben két öltözőt, szertárt, orvosi helyiséget, mosókonyhát, irodát és egy közösségi szobát alakítottak ki, mellette egy különálló vizesblokk is található.

A mintegy 13 ezer négyzetméteres önkormányzati ingatlan fejlesztése két ütemben zajlott. Még a nyáron elkészült az élőfüves nagypálya, valamint egy 60x40 méteres, világítással rendelkező edzőpálya, ezek a sportfelszerelésekkel együtt 135 millió forintba kerültek. A most átadott létesítmény 96 millió forintból épült, a beruházás 70 százalékát a vállalkozások társasági adó támogatása, a többit az önkormányzat biztosította.

Fotógaléria, katt a kis képre.

Sportcentrum avatás

- Eltökélt szándékunk, hogy minél több ilyen pálya álljon a gyerekek rendelkezésére, mert fontos az egészséges életmód, a kulturált környezetben való sportolás. Remélem az utánpótlás szakvezetők majd kinevelnek itt is néhány jó játékost - mondta a létesítmény avatásán Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó. A Magyar Labdarúgó Szövetséget képviselő egykori sportoló hangsúlyozta, az elmúlt hónapokban mintegy száz hasonló sportpálya avatásán vett részt, de egyik sem volt ilyen szép, nagy létesítmény, mint az arácsi.

- Balatonfürednek jelentős hagyományai vannak a sportban, reméljük, ez a létesítmény újabb sporteredményekhez segíti hozzá a várost. Sok, szisztematikus és kemény munkára lesz szükség ehhez, de minden adott, hogy egy hatékony utánpótlás nevelés működjön itt - vélekedett Csík Ferenc a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője.

Bóka István polgármester kiemelte: minél több gyereknek szeretnének itt sportolási lehetőséget biztosítani, mert a sport és általa a közösségi lét értelmet ad a mindennapoknak.

- Versenyképes feltételekkel, minőségi környezetben várjuk a sportolni vágyó fiatalokat, az a célunk, hogy minél hatékonyabban tudjuk szélesíteni a helyi labdarúgás tömegbázisát, illetve a balatonfüredi utánpótlás rendszer egységesítésével minél eredményesebben végezzük a tehetséggondozást - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Makó István, a BUSC elnöke, aki hozzátette: legalább ilyen fontos, hogy tapasztalt, képzett edzők végzik a szakmai munkát a klubnál, így reméli a jövőben még vonzóbb lesz az egyesületben sportolni.

A létesítményt elsősorban a klub utánpótlás labdarúgói használják majd. Versenyek, tornák és egyéb futballal összefüggő rendezvények helyszíne lesz, de tömegsport, szabadidős- és kulturális rendezvényeket is tartanak majd itt. A klub több városi oktatási intézménnyel is igyekszik partneri kapcsolatot kialakítani, az arácsi óvodásoknak például már rendeztek itt előkészítő foglalkozást, a Szent Benedek középiskola diákjai pedig várhatóan a testnevelés órák keretében használják majd a sportpályákat. A cél az, hogy igazi közösségi térré váljanak az arácsi településrész fejlesztésében is fontos szerepet játszó sportpályák.

A Balatonfüredi Utánpótlás Sport Clubnak jelenleg mintegy 150 regisztrált labdarúgója van az óvodás kortól egészen a 19 évesekig. A 7-13 évesek a Bozsik Egyesületi Program keretében versenyeznek tornarendszerben, a 14-19 évesek pedig a labdarúgó szakszövetség megyei és regionális versenyrendszereiben szerepelnek. A gyerekekkel jelenleg hat szakképzett edző foglalkozik. A sportolók zöme balatonfüredi és környéki, a középiskolások között azonban több, a megye más részeiről érkező diák is van.

A sportkomplexum fenntartása, üzemeltetése évi mintegy 10-12 millió forintba kerül majd, ezért az egyesület igyekszik bevételt generáló rendezvényeknek illetve szakmai képzéseknek is helyet adni.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-04-29-01

Kerékpárverseny.

2017-05-01

Koncertek, tárlatok, foglalkozások.

2017-05-04 17.00

Kiállítás megnyitó.

2017-05-05 18.00

A Kaposvári Egyetem  színművész szakos hallgatóinak előadása.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


12℃
12.1℃
0 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
me-nek 2017.04.29/
Na akkor most Moszkva vagy Monte Carlo? Összekavarodtak kicsit a klaviatúrájának betűi. Láthatóan és érezhetően itt nem Moszkva a példa, és most közel sem a maj...
m.e. 2017.04.28/
Nos,ha Moszkva a példakép. Ott ilyenkor nagy bulik vannak! Pakson lesz Majális és sör meg virsli is.
május 1. 2017.04.28/
Akinek a május 1. az a zaba meg a vurstli nézése, mint 72-ben, ott, lehet, hogy nem Monte-Carloval van a baj