Elkészült az új autóbusz-pályaudvar Balatonfüreden

Egy nagyon régóta várt, több mint 400 millió forintos beruházásnak köszönhetően teljesen megújult az autóbusz-pályaudvar Balatonfüreden. Ezzel látványosan átalakult a környék arculata, a város kapujának is nevezett terület Füredhez méltón változott meg. A KDOP-4.2.3-09-2010-0005 azonosító számú pályázat konzorciumi összefogással valósult meg.

Az átépítés részeként a helyközi és távolsági autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kaptak helyet, ugyanitt alakították ki a buszok részére a parkolókat is. A helyi járatok indulási helye nem változott. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. forgalmi irodája is megújult, csakúgy, mint a nyilvános wc. A kettő között új átjáró épült, amely a már említett nyugatra eső új, fedett autóbusz-pályaudvarhoz biztosít kényelmes átjárást.

Megújult a vasútállomás fűtött és fűtetlen váróterme, valamint az épület külső homlokzata. A korábban sok kritikát kapott Castricum tér megújulása is a beruházás része volt. Megváltozott az U alakban megkerülő út nyomvonala, bár a behajtás a korábbi helyen történik, a kihajtás az új vendéglátó üzletek mögött tér vissza a Horváth Mihály utcára.

A területen új közpark és sétány alakult ki, amely új tengelyként köti össze az aluljárót és a part felé folytatódó Endrődi Sándor utcát. Magánberuházásként új, korszerű vendéglátóknak helyet adó épületek létesültek, ahol pékség, dohánybolt, kávézó várja a vonatra, vagy autóbuszra várakozókat.

Az új pályaudvar teljesen akadálymentes és igazodik a városban kialakult modern, letisztult arculathoz. A közösségi közlekedés mostani fejlesztése javítja a térségen belüli közlekedést is, hiszen a balatonfüredi pályaudvar fontos csomópont, melyet az ide látogató turisták is igénybe tudnak venni. Mostantól tehát a városba érkezők, legyenek azok helyi lakosok, vagy turisták, egy rendezett, átlátható, európai viszonylatban is modernnek számító buszpályaudvarra érkezhetnek.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-12 17.00

Palágyi Sylvia könyvének bemutatója.

2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
3.8℃
9 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?
útfelújítás 2017.12.12/
Rendszeresen használom a csopak és füred közötti felső utat. Pont a napokban gondoltam rá, hogy milyen jó lenne, ha felújítanák, és a biciklisek kapnának külön ...