Hal- és Borünnep a parton

2016.06.24/Sült hal és bor a kínálat a Tagore sétányon álló pavilonokban, tele a part és a stég is. Többen mondogatják, hogy itt a Borhetek, pedig csak a Balatoni Hal- és Borünnep kezdődött el.

- A táj két legősibb mesterségének, a halászatnak és a borászatnak az ünnepe a mai. Ezek tették élhetővé és szerethetővé ezt a tájat, adtak megélhetést és egyben okot az örömre. Kristóf Attila közelmúltban elhunyt újságíró ötlete volt ez a rendezvény, 14. alkalommal vagyunk itt, külön öröm, hogy a programok ezreket vonzanak a térségbe - mondta Bóka István polgármester megnyitó beszédében.
A polgármester külön köszöntötte Balatonfüred testvérvárosának, Opatijának küldöttségét. Mint fogalmazott, a két település között hosszú évek óta szoros a kapcsolat, amely évről évre új lendületet kap.

Az ünnepélyes megnyitón, amelyen Szalóki Ági énekes is fellépett, Korzenszky Richárd tihanyi perjel áldását adta a bor és a gasztronómia ünnepére. Hangsúlyozta: ki kell törnünk a földhözragadt életünkből, ehhez kellenek az ilyen ünnepek. Kellenek események, amelyeknek együtt tudunk örülni.

Fotógaléria. Katt a kis képre.

Hal és borünnep

A 14. alkalommal megrendezett program ezúttal is a bor- és gasztronómia jegyében zajlik. Vannak helyi borászok, kitelepült a Jásdi-, a Hudák-, a Koczor-, a Mészáros- és a Csiszár Pince, illetve a Lídia Borház, vendégként pedig a szekszárdi borvidék nedűi kóstolhatók. Így aztán a nehéz vörösöktől, a rozékon át az olaszrizlingekig, minden van a parton. A telhetetleneknek lesz ingyen borozás is, szombaton 18 órakor Nagy koccintás a sétányon.
A borok mellé balatoni hal dukál, - meg is találhatók a klasszikusok, a keszeg és a süllő, de vannak különlegességek is például a Malackrumpli-Biobalaton standján, és ígéretesen néz ki a sajtmanufaktúra kínálata is.

Még egész hétvégén tart a gasztro fesztivál, de közben lesz Sárkányhajó roadshow, Gitárfesztivál megnyitó, és ingyenes koncertek a parton. Idén is csatlakozott a rendezvényhez Tihany, Csopak és Paloznak is.
A vasárnapig tartó esemény részletes programja itt.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-09-22-24

Időutazás és fesztivál.

2017-09-27 17.00

Kércz Tibor természetfotós sorozata.

2017-10-01 17.00

Koncert a Zene világnapja alkalmából.

2017-10-06 12.00

Emlékezés az 1848-49-es szabadságharc vértanúira.

2017-10-11 14.00

Futóverseny a Tagore sétányon.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


16℃
15.6℃
9 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
2017.09.22/
Kedves Hozzászóló, bevallom, a bérescsepp részt nem értem (pedig aranyos), a hozzászólásom időzítése pedig mindössze azzal függ össze, hogy akkor olvastam a cik...
decibelfesztivál 2017.09.21/
Ilyentájt meglepő írás, ugyanis az átlagember tiltakozása, aminek persze semmi értelme, az ominózus rendezvények után egy héttel el is múlik Pedig ha valaki e...
Fut a Füred 2017.09.21/
Október 11-én, szerdán lesz a rendezvény, már fent van a programok között. A szerk.