Ősszel is Balaton - Programok a szezonon túl is

2016.10.02/Kerékpáros túrák, gasztronómiai események, fesztiválok. Újra Nyitott Balaton akció. A cél továbbra is az, hogy ősszel ne egy alvó térség fogadja a Balatonhoz érkezőket, hanem nyitott vendéglátóhelyek, tartalmas, az évszaknak megfelelő programok.

Az őszi Balatonra már nem csak a hazai, de a külföldi turisták is kíváncsiak. Őket is várják az idén hatodik alkalommal megrendezendő Nyitott Balaton programsorozatra. Az akció célja, megmutatni, hogy a balatoni régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt, hanem ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. Már nem a nyári főszezon meghosszabbításáról van szó, hanem egy saját kínálattal rendelkező, önálló tavaszi és őszi szezon létjogosultságáról.

Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak. Több mint száz vendéglátóegység, borospince és szállásadó csatlakozott a kezdeményezéshez, többségük ingyenes programokat is kínálnak.
Balatonfüred többek között a Szüreti Fesztivállal illetve számos múzeumi programmal vesz részt a rendezvénysorozatban.

Az akcióban térségi kínálatával a Balaton Best turisztikai szervezet is részt vesz, programokon kívül kedvezményes belépőt nyújtanak egyebek mellett a Balaton Felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyeire, kiállításokra, múzeumokba.
- A térség buszjáratain egész évben ingyen utazhatnak a Balaton Best kártyával rendelkező vendégek, illetve e-bike-ot kölcsönözhetnek. Az elektromos kerékpárokkal és az ingyenesen igénybe vehető buszjáratokkal is az úgynevezett Slow Life életszemléletre szeretnénk felhívni a figyelmet és rávenni a turistákat arra, hogy legalább egy kis időre, amíg itt vannak a Balatonnál, szakadjanak ki a felpörgetett világból és éljék meg az életet. Tegyék le az autót túrázzanak, egyenek-igyanak, borozzanak, lazítsanak- nyilatkozta Gere Henriette, a Balaton Best szervezet menedzsere.

Az őszi Balaton programkínálatában számos kerékpártúra szerepel, annál is inkább hiszen a Balatonnál a biciklis turizmus az egyetlen olyan turisztikai ágazat, amely a válság idején is dinamikusan növekedett. A kerékpározás mellett, a kulináris élvezeteken lesz a hangsúly októberben.

A balatoni turizmus több szempontból is alapvető változáson megy keresztül. Az egyik változás, hogy nő a belföldi turisták súlya. Bár - a közhiedelemmel ellentétben - a magyarok nem költenek sokkal kevesebbet a tartózkodásuk alatt, mint a külföldiek, a helyi turisztikai stratégia egyik eleme, hogy a külföldiek számára is vonzóbbá tegyük a tavat - mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-05-27-28

Zenés, utcai, gasztrofesztivál.

2017-05-28 16.00

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja Füreden.

2017-05-28 10.00

Mese, zene, tánc.

2017-06-02-05

Gasztronómiai fesztivál.

2017-06-02 20.30

Tátrai Tibor, Babos Gyula és László Attila koncertje.

2017-06-04 20.30

Népzene és énekelt versek.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


12℃
16.9℃
6.8 km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Kép galéria
Videó galéria
Koloska-völgy
Vasarely kiállítás
Anna-bál 2016
Agora
közlekedés 2017.05.26/
Tekintve, hogy sokkal többen vezetnek gépjárműveket, mint akik alkalmasak is erre....sajnos balesetek mindig lesznek. Legalábbis amíg még emberek vezetnek. A Re...
feltúrás 2017.05.26/
Rengeteg a feltúrás a városban. Nem tudom, nem értek hozzá, de nehéz elképzelni, hogy mindez, az összes felbontott járda, elkészül a szezonra. Az önkormányzaton...
szellemesnek 2017.05.25/
ír valamit, arra reagálnak, nem is egyedül. Megsértődik, majd a szerkesztőt kezdi piszkálni. Az válaszol, de ön csak írja, írja. Nem unja, mert én old. igen....