INFORMÁCIÓK

2017.07.10/A vizes világbajnokság alatt alaposan megváltozik Balatonfüred, a sporteseményhez kapcsolódó tudnivalókat gyűjtöttük itt össze. Hol érdemes parkolni? Hogy érhető el az ingyenes wifi? Hol kaphatók a sportrendezvényre jegyek és milyen programok lesznek a városban? Íme, a leggyakoribb kérdések.

 

LAZULÁS Füreden - sétáló utca lesz a Blahából

Augusztus 26-ig minden pénteken és szombaton 19.00-23.00 óra között lezárják a Blaha utcát. A város legjobb utcája mediterrán hangulat, más-más atmoszférájú vendéglátóhelyek, (borbisztró, sörbár, cukrászda, étterem), patinás környezet olaszos könnyedséggel.

 

BOROZÁS - Mini borhét

A legjobb füredi borászatok települnek ki a vizes világbajnokság idején a sétányra. Július 15-től a Figula Pincészet, a Koczor-, a Hudák-, a Balogh-,a  Kálmán-, a Mészáros-, és az Echo Pince, a Gyukli-, a Söptei Pincészet, a Zelna Borászat, Bökő János és Piffáth Lajos kínálják saját portékáikat.

 

Hol kaphatók a JEGYEK?

A jegyeket változatlanul online lehet vásárolni a FINA honlapján itt. A sétányon álló jegypénztárnál is lehet mind a budapesti, mind a füredi eseményekre belépőket váltani. A díjkiosztókat is bent rendezik a versenyterületen, így ezek jegy nélkül nem láthatók. A Kisfaludy Színpadon viszont a futamok után sajtóbeszélgetést ígérnek a győztesekkel a szervezők, - itt nincs belépő.

 

Mikor lesznek a füredi SPORTESEMÉNYEK?

Július 15-21. között zajlanak a nyíltvízi úszó versenyek, hét számban osztanak majd érmet. Balatonfüreden, a Tagore sétány előtti öbölben rendezik meg a FINA Vb nyíltvízi úszás számait, ezeket a víz felszíne fölé épített, kétezer férőhelyes, ideiglenes lelátókról lehet követni. A pontos menetrend itt.
A rózsakerttől egészen a fastégig nyúló lelátót azért alakították ki a vízen, hogy tehermentesítsék a sétányt, és a közönség minél közelebbről nézhesse a parttól 25-30 méterre zajló versenyeket. A lelátó 17 méterre nyúlik be a víz felszínén. A sportolók bójákkal jelölt pályán úsznak, három vízre telepített ledfalon is lehet követni a versenyeket.

 

Hol lehet PARKOLNI?

Júliusban és augusztusban a hétvégéken megváltozik a szokásos forgalmi rend a reformkori városrészben, a Blaha Lujza utca le lesz zárva. A külön vonatokkal Budapestről érkező vendégeket plusz helyi járatok szállítják le a partra.
Húsz irányító tábla tájékoztatja az autósokat a parkolási lehetőségekről. Térképen mutatjuk hol lehet parkolni, melyik ingyenes, melyik fizetős. Részletek.

 

Ingyen WIFI a városban.

A nagy kapacitású, korlátlanul használható, FINA-BP2017Free nevű hálózat a parti részen, illetve a Jókai és Ady Endre utcákban érhető el. Bővebben itt.

 

Hogyan lehet közlekedni a KERÉKPÁRÚTON?

A Tagore sétánnyal párhuzamosan futó kerékpárút le van zárva, a Vitorlás tér illetve az Esterházy strand közötti területen le kell szállni a biciklikről. Vagy kimennek kerékpárjukkal a 71-es főútra vagy végigtolják a sétány érintett szakaszán a biciklit. Mindkét ponton rendőri ellenőrzések várhatók.

 

Milyen PROGRAMOK lesznek A VERSENYEK UTÁN?

Minden nap este 18 órától a városé a Kisfaludy Színpad, itt vetítések lesznek, este nyolc órától pedig különböző könnyűzenei koncerteket rendeznek, amelyek ingyen látogathatók. Részletek.

 

Mi lesz a VB ÉS MASTERS VERSENY KÖZÖTT?

A FINA világbajnokság versenyei július 15-21. között zajlanak. A versenyek utáni napokon koncertek lesznek a Kisfaludy Színpadon, a rákövetkező héten pedig kezdődik az Anna Fesztivál.

 

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-11-29 18.30

A Bem Emlékkórus jótékonysági estje.

2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
5.2℃
3.1 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
karácsonyi fények 2017.11.24/
Kedves Athos, jómagam, családom és ismerőseim is helytelenítjük a karácsonyi fényeket novemberben. Még ha esetleg Adventtel kezdődnének.Ez így mindenütt, az öss...
Athos 2017.11.23/
kedves Jozsi, kérem mondjon egy olyan várost, ahol november végén még nincs kint a karácsonyi diszkivilágitás. Megsúgom Önnek ez Európa és kis hazánk összes val...
füredi 2017.11.23/
Érdemes elolvasni a zsinagóga felújításáról szóló cikket. Az építész világosan elmondja mit miért tett. Jó hogy a mi, civil véleményünk mellett van egy szakmai ...