Százezrek a füredi strandokon

2017.09.01/Tavalyhoz képest jelentősen nőtt a füredi strandok látogatottsága, amelyek kedvező időjárás esetén még egész szeptemberben nyitva lesznek. Komolyabb fejlesztések is zajlanak majd ősszel.

Pályázati forrás révén egyenként 50 millió forintból lehet idén korszerűsíteni az Esterházy-, illetve a Kisfaludy strandokat. A fenntartó Probio Zrt. több beruházást még a szezon előtt elvégzett, de akad néhány komolyabb fejlesztés, amelyek csak most ősszel valósulnak meg.

- A Kisfaludy strandon a jelenlegi medence helyén egy három elemből álló csúszdát létesítünk. Ez komoly munkát igényel, a három csúszda eltérő méretű és lejtésű lesz, ezért vártunk vele. Októberben elkezdjük az építését, aminek a költsége mintegy 60 millió forint lesz. A strand keleti részén egy szabadtéri eszközökkel ellátott felnőtt fitneszparkot is létrehozunk. Az Esterházy strandon a főépületre napelem kerül, több térfigyelő kamerát is kihelyezünk illetve bankkártyás jegyautomatát állítunk fel, és itt is készül egy fitneszpark - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

Mindkét strand igen népszerű volt idén, a Kisfaludyn tavalyhoz képest harminc százalékkal, az Esterházyn pedig 18 százalékkal nőtt a látogatók száma. Összesen mintegy 330 ezer fizető vendég járt a két strandon.
- Több turista látogatott a városba a megszokottnál, ez érzékelhető volt a strandokon, de a fizetős parkolókban is. Kedvező volt az időjárás, több fejlesztést is megvalósítottunk a szezonra, szerintem ezek a tényezők összességében eredményezték a jelentős látogatószám növekedést a strandokon - vélekedett Somogyi László.

Szeptember első hétvégéjén még üzemelnek a strandok pénztárai, sőt az Esterházyn még a következő héten is, a további működés azonban az időjárástól függ. A vízbe vezető lépcsők a tervek szerint a hónap végéig a helyükön maradnak és nyitva lesznek a mellékhelyiségek is.
A strandok egyébként a fürdőzési szezon után is nyitva lesznek és közparkként működnek. Minden nap este tíz óráig be lehet majd menni a strandok területére.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-11-20 18.00

Maróth Miklós előadása.

2017-11-29 18.30

A Bem Emlékkórus jótékonysági estje.

2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
5.7℃
6 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Karitásznak 2017.11.20/
Ön a könnyezés mellett mit a rászorulókért?
Józsinak 2017.11.19/
Kedves Józsi,abszolút egyetértek!Ennél már csak az rosszabb,amit külföldön tapasztaltam,hogy egyes áruházakban szupermarketekben,még karácsonyi dallamokkal is a...
józsi 2017.11.18/
Nem tudom, ki hogy van vele, de én valami egészen beteg és elferdült dolognak tartom, hogy már november 19-én este csengettyűs-fenyőgallyas karácsonyi fények vi...