Ingyenes wifi a városban - Itt a legnagyobb a lefedettség

2017.10.16/Újra elérhető a nyáron kialakított ingyenes wifi szolgáltatás a város frekventált részein. Kijavították a rendszer hibáját, a nagy kapacitású hálózat a parti részen illetve a Jókai és az Ady Endre utca teljes hosszában érhető el. Ezzel Füred jelenleg a wifi hálózat tekintetében az ország legjobban lefedett városa.

Az elmúlt hetekben akadozó szolgáltatás hibáit kijavították, így újra elérhető Balatonfüreden az ingyenes wifi szolgáltatás. Az Antenna Hungária Zrt. biztosította rendszer a Tagore sétányon, a Zákonyi Ferenc úton illetve a Széchenyi úton (a Mol kútig,) a busz-, és vasútállomáson illetve a Jókai és Ady Endre utca teljes hosszában érhető el.

Az Antenna Hungária Zrt. kérdésünkre adott tájékoztatása szerint a rendszer használata teljesen biztonságos. A csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, a használat nem regisztrációhoz kötött, a rendszer azonban tartalomszűrést tartalmaz, azaz kétes tartalmakat nem lehet letölteni az ingyenes wifin keresztül.

A feltételek elfogadása és a bejelentkezés gombra kattintás után a felhasználó internet hozzáférést kap. A szolgáltatást 24 órán belül korlátozás nélkül lehet használni, ennek letelte után újabb regisztrációt követően tovább használható a hálózat.
A rendszer nagy kapacitású, a felhasználónkénti maximum fel és letöltési sebesség: 5/5 Mbit/s.  Az adatátviteli kapacitás hozzáférési pontonként 100 Mbit/s. A teljes szolgáltatás internet kapacitása: 900 Mbps.

Több tucat telepített vezeték nélküli hozzáférési pont biztosítja a rendszer működését, az úgynevezett access point-ok 40-50 méter sugarú környezetében érhető el a szolgáltatás. A wifi hálózat ettől távolabb is látható, de stabilan nem használható a gyenge jelszint miatt.

A hálózatra csatlakozáskor, legtöbb esetben (készülék függő), automatikusan nyíló bejelentkező felületre irányítja a felhasználót a rendszer. Abban az esetben, ha nem nyílik meg a bejelentkező felület automatikusan, akkor egy böngésző ablakban egy tetszőleges weboldal megnyitása után fog megtörténni az átirányítás a bejelentkező felületre.

A szolgáltatás egyelőre a FINA-BP2017_Free nevet viseli, hamarosan azonban már Balatonfüred-Free néven lesz elérhető. Jövő év januárjától a város veszi át a rendszer üzemeltetését, a tervek szerint nyitólapként egy folyamatosan frissített városkínáló oldal fogadja majd a felhasználókat a felületen.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-11-29 18.30

A Bem Emlékkórus jótékonysági estje.

2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
6℃
3.1 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Athos 2017.11.23/
kedves Jozsi, kérem mondjon egy olyan várost, ahol november végén még nincs kint a karácsonyi diszkivilágitás. Megsúgom Önnek ez Európa és kis hazánk összes val...
füredi 2017.11.23/
Érdemes elolvasni a zsinagóga felújításáról szóló cikket. Az építész világosan elmondja mit miért tett. Jó hogy a mi, civil véleményünk mellett van egy szakmai ...
füredi-nek 2017.11.21/
Valószínűleg igaza van, csak az is bejön a képbe, hogy kinek mi a kis gond, s kinek mi a nagy. Azt hiszem, erre általános recept nem létezik. Abban egyetértek, ...