Lakásétterem Füreden

2017.11.13/Különleges gasztronómiai élménnyel kecsegtet a Balaton első lakásétterme. KonyhaArt névvel indult új kezdeményezés Füreden. Egyedi vendéglátás és meglepetések.

Bár már 2007 óta léteznek Magyarországon is lakáséttermek, még mindig viszonylag kicsi a népszerűségük. Eredetük Kubába vezet. Fidel Castro nem sokkal a kubai forradalom győzelme után bezáratta az általa imperialistának bélyegzett éttermeket, mire a leleményes kubaiak otthon kezdtek főzni egymásnak illetve az idővel betévedő turistáknak, akik az ötletet magukkal vitték Európába és Amerikába.

Találunk olyan lakáséttermeket, ahol profi séfek főznek és a gasztronómia csúcsalkotásaival örvendeztetik meg a látogatókat, de akad olyan is, ahol pusztán lelkes amatőrök kezében van a fakanál. Van, ahol speciális menükkel, vagy éppen egy-egy egzotikus ország gasztronómiai kultúrájával ismerkedhetünk meg. Balatonfüreden a tervek szerint mindegyik verzióból lesz majd egy-egy alkalom. Elegáns és modern, esetleg antik és polgári lakásban, profi séfek vagy a főzés szerelmeseinek tálalásában, a cél mégis közös: barátságos, meghitt hangulatban gasztronómiai élményt nyújtani másoknak.

A kétségkívül trendinek számító műfajban valószínűleg az egyedisége és a hagyományos vendéglátástól eltérő közvetlensége a legvonzóbb. Tökéletes választás azoknak, akik valamilyen családi ünnepet vagy üzleti vacsorát szeretnének lebonyolítani, akik szeretnek mást, vagy különlegeset kipróbálni, akiknek nem asztaluk a főzés, de szeretnek jókat enni, főleg jó hangulatban és társaságban.

A KonyhArt első estéjét már megtartották, a résztvevők szerint felejthetetlen élményt adott a Kocsis Bálint, mesterszakács, több híres étterem kreatív séfje, az egészségtudatos irányzat képviselője illetve Gyukli Krisztián füredi borász celebrálta alkalom.

A lakásétterem minden alkalommal más lesz, más séfé, más országé, más kultúráé lesz a főszerep. A tervek szerint havonta egy alkalommal tartanak összejöveteleket, legközelebb november 24-én.
A gasztronómiai különlegességre vágyók a KonyhaART Facebook csoportban találnak a lakásétteremről bővebb információkat.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-11-29 18.30

A Bem Emlékkórus jótékonysági estje.

2017-12-09 17.00

A Magyar Táncművészeti Egyetem előadása.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
6℃
3.1 km/h
 
Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Athos 2017.11.23/
kedves Jozsi, kérem mondjon egy olyan várost, ahol november végén még nincs kint a karácsonyi diszkivilágitás. Megsúgom Önnek ez Európa és kis hazánk összes val...
füredi 2017.11.23/
Érdemes elolvasni a zsinagóga felújításáról szóló cikket. Az építész világosan elmondja mit miért tett. Jó hogy a mi, civil véleményünk mellett van egy szakmai ...
füredi-nek 2017.11.21/
Valószínűleg igaza van, csak az is bejön a képbe, hogy kinek mi a kis gond, s kinek mi a nagy. Azt hiszem, erre általános recept nem létezik. Abban egyetértek, ...