Oldal kiválasztása

Az év kertje

Szerző: | 2010-11-07.

Átadták az idei Virágos Balatonfüredért díjait. Ezúttal nívódíjjal jutalmazták az egyedi kerteket. Ebben az évben Balatonfüred a Tiszta és virágos Veszprém megyéért valamint a Virágos Magyarországért díjat is elnyerte, így jövőre a nemzetközi versenyen a város képviseli majd az országot.

Tizenötödik alkalommal hirdette meg a város a Virágos Balatonfüredért mozgalmat, melynek díjkiosztó ünnepségét november első hétvégéjén tartották a Szent István téren. A szakmai zsűri ezúttal három kategóriában értékelt, a verseny történetében először a különleges, egyedi kerteket kertészeti nívódíjjal jutalmazta.

Dr. Bóka István polgármester az ünnepségen hangsúlyozta, a város idén elnyert rangos díjaihoz minden bizonnyal a magánterületek rendezettsége, a kertek ápoltsága is hozzájárult, ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a zsűri ebben az évben csak három kategóriában tudott díjakat osztani. Nem érkezett nevezés ugyanis társasház és kereskedelmi vendéglátóhely kategóriában, de ami még ennél is szomorúbb, hogy önkormányzati intézmény kategóriában a zsűri nem javasolta a díjazást. – Ezeket az intézményeket az önkormányzat tartja fenn, súlyos összegeket költ rájuk minden évben, cserébe elvárható lenne hogy legalább törődjenek környezetükkel – vélekedett a polgármester, aki hozzá tette: jövőre azonban még nagyobb feladat vár a városra, hiszen Füred képviseli majd az országot a nemzetközi versenyen.

Idén az „Év kertje” megtisztelő címet Papp Ferencné Bajcsy Zsilinszky úti családi házának kertje nyerte el. A keskeny, hosszú területet különleges növények, színes évelő virágok és örökzöldek teszik hangulatossá. A kategória további díjazottjai: Rosta Katalin, Nagy László és Fuchs Anikó.

Ebben az évben először osztották ki a „Kertészeti nívódíjat”, melyet Némethné Panev Anna, Újhelyiné Károlyi Krisztina, Ágoston Andrásné és Tornyos Erzsébet vehetett át, különleges, egyedi kertjéért, valamint a közterület gondozásáért.

Balkon és terasz kategóriában Pálffy Károlyné, Sárközi Lajosné, Filipovits Istvánné és Horváthné Körmendi Erika kapott elismerést.

A díjazottak az oklevél mellé virágot és vásárlási utalványt kaptak.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Július 1
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004