Oldal kiválasztása

Önálló program a Balaton

Szerző: | 2011-01-24.

Kiemelt kormányzati figyelmet kap a Balaton az Új Széchenyi Tervben, hangsúlyozta dr. Bóka István elnök a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki rendkívüli ülésén. 2011 és 2013 között hatmilliárd forint uniós forrás jut majd turizmusra, ezért a jövő évtől hazai forrás kiegészítést javasolt a Tanács.

Az Új Széchenyi Tervben alprogramként szerepel a tó és térsége. A tanács már el is készítette az ötéves középtávú fejlesztési programját. A javaslatok között szerepelnek nagy ívű turisztikai attrakciók és a szálláshelyek fejlesztése a tónál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium márciustól indítja útjára az infrastruktúra fejlesztését célzó programot, de tavasszal a turisztikai pályázatok is megjelennek.

Az ülésen, ahol elfogadták a kistelepülések szennyvízkezelésére kiírt pályázatok szövegét, dr. Gruber Attila országgyűlési képviselő a Sió-zsilip romló állapotára hívta fel a figyelmet. A hajózó kapu már használhatatlan, de a vízleeresztő főzsilipet is megnyomta a Balaton déli irányban, mondta Gruber Attila. A Balaton Fejlesztési Tanács a Balatoni Vízügyi Kirendeltséghez fordul, hogy felhívják a figyelmet a zsilip állapotára, hangzott el a legutóbbi, Siófokon rendezett ülésen.

Időközben Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség szakaszmérnöke úgy nyilatkozott: figyelemmel kísérik a zsilip állapotát, mérik az elmozdulás mértékét, ami természetes kilendülés. Nem csak egy irányban tapasztalható és maximum néhány tízmilliméternyi. Nem dől tehát a zsilip déli irányban, – fogalmazott a mérnök.

balatonfured.hu
Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2021 >
Június 28
  • 28

    Apacuka

    18:30 -20:00
    2021.06.28
    Balatonfüred, Horváth Mihály utca
    Balatonfüred, Horváth Mihály utca

    Lemezbemutató koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Brien Fery2024-04-16 12.02AgoraA Fürdö utcában a Rendszetudományi központ előtt az úttest megsüllyedt és annyira hepehupás hogy csak lépésben lehet áthaladni a szakaszon.
  • Nyugdijas Öreghegyi2024-04-16 11.57AgoraTisztelt Somogyi úr, az Öreghegyi utca elején létesítettek egy kis "Park"-ot. Sajnos ennek a rendben tartására úgy látszik nem jut
  • csalódott mátrai országjárók2024-04-14 10.23AgoraTegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004