Oldal kiválasztása

Hangsúlyos jelenlét

Szerző: | 2011-02-17.

Átadták a város új turisztikai látogatóközpontját, amelyben helyet kapott az ismét életre keltett Balatoni Borok Háza is. Patinás épület a város szívében. Modern dizájn, hangulatos megjelenés, markáns turisztikai kínálat, információs iroda és a borvidék legjobb borai, – mindez egy helyen.

– Egy régi, patinás, jelentős múlttal rendelkező épületbe költözött most a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. Modern és ízléses a belső tér, átgondolt és egyre színesebb a szolgáltatási paletta, markáns a turisztikai kínálat megjelenítése – úgy gondolom ismét jelentős lépést tett a város a turizmus érdekében – kezdte beszédét dr. Bóka István a Balatonfüredi Turisztikai Látogatóközpont ünnepélyes átadásán. A polgármester hangsúlyozta: csak a helyi vállalkozások és szállásadók összefogásával lehet előrébb lépni, a potyautas szemléletnek már rég leáldozott, ezért külön kiemelte, nagyon fontos lenne, hogy a füredi turisztikai szolgáltatók közül minél többen csatlakozzanak a helyi turisztikai egyesülethez.

Az egyesület mintegy 11 millió forint TDM pályázati pénzből alakította át a Blaha utca 5. szám alatti 19. századi épületet. Itt kapott helyet a Tourinform iroda és a Balatoni Borok Háza.

– Azt szerettük volna, hogy a városhoz méltó környezetben tudjuk fogadni az idelátogató vendégeket, hogy legyen egy stratégiai pont, egy találkozóhely, ahol a turisták mindent megtudhatnak a városról. Markáns, reprezentatív jelenlétet szeretnénk, minél több hasznos információt adni, kiszolgálni a vendégek igényeit. Pályázati úton adtuk bérbe a velünk egy helyiségben található Balatoni Borok Házának üzemeltetését, a két tevékenység nagyon jól kiegészíti majd egymást. Nagy lehetőség előtt állunk – válaszolta érdeklődésünkre Rádóczy Andrea, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke. Kérdésünkre elmondta, az egyesületnek jelenleg száztizenhat tagja van, a város meghatározó szállásadói mind csatlakoztak az egyesülethez, sőt még magánszemélyek és vendéglátóhelyek is, ám a város turisztikájában közvetett módon résztvevő helyi vállalkozók közül sokan még távol tartják magukat a civil szervezettől. – Várunk mindenkit, mert valóban csak közösen tudunk erősek lenni, ráadásul az egyesület a különböző szolgáltatásaival minden tagnak segítséget adhat –tette hozzá Rádóczy Andrea.

– Kizárólag csak odaadással lehet tenni érdemben a balatoni borkultúráért, a minőségi vendéglátásért, igyekszünk így vezetni a borok házát, várjuk a látogatókat – mondta az ünnepségen Bende Richárd. A Balatoni Bortok Házát üzemeltető cég vezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg huszonhat, a Balatonfüred és környéke borvidékhez kötődő termelő, mintegy kétszázféle borát kínálja a Balatoni Borok Háza. A hét minden napján este 19 óráig, nyaranta pedig 22 óráig nyitva tartó házban az italok decinként is kóstolhatók, sőt szakavatott sommelier-ek állnak minden érdeklődő segítségére.

– Nem titok, szeretnénk a kínálatunk minőségén javítani. Amint az időjárás engedi, a vendégek előtt megnyitjuk az épülethez tartozó kertet is, ahol kedvükre ücsöröghetnek és kortyolhatják a finom borokat. Egyfajta kínálati mátrixot is felállítunk a borokból, így azoknak a turistáknak, akik napokat töltenek el a városban is tudunk mindig újabb és újabb ízeket, italokat mutatni – fogalmazott Bende Richárd.

A látogatóközpont egyelőre vasárnap kivételével minden nap nyitva tart, a nyári szezonban azonban már a hét minden napján nyitva lesz.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2020 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004