Oldal kiválasztása

Megkezdődött a szezon

Szerző: | 2011-04-23.

Kalózhajó, új füredi programkínálat, tematikus kirándulások, kibővített szolgáltatások és késő esti hajójáratok, mindez a tavalyelőtti árakon. Nagyszombaton a vakító napsütésben ismét útjára indult a zsúfolásig telt mólótól a 120 éves Kelén. Megkezdődött a 165. balatoni hajózási szezon.

 

– Szerencsések vagyunk, hogy itt, ebben az idillikus környezetben élhetünk. Köszönjük a hajósoknak, hogy ismét eljöttek hozzánk, hiszen élettel töltik meg a Balatont. A Kelén ismét kifut a vízre, ez a turisztikai szezon kezdete. Mindannyiunk felelőssége, hogy az ideérkező vendégek jó emlékekkel térjenek innen haza – mondta a Hajókikötőben tartott megnyitó beszédében dr. Bóka István polgármester.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke kiemelte: a Balaton térségének minimum önálló fejlesztési területté kell válnia, és el kell érni, hogy az ország költségvetésében külön keret álljon rendelkezésre a régió fejlesztésére. Horváth Károly, Siófok alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a hajóturizmus révén az ideérkezőknek minél többet meg kell mutatni a balatoni tájból.

– Kibővített szolgáltatásokkal, két évvel ezelőtti árakon várjuk a vendégeket. Felkészültünk, bízunk a tavalyinál eredményesebb szezonban – vélekedett dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

{photogallery}440{/photogallery}

A hajózási társaság 22 kikötőjében 23 személyhajó, – köztük egy 25 fős kalandvitorlás, és egy gyorshajó -, továbbá 4 komp közlekedik. Az idei szezonban 20 kikötőből indítanak sétahajókat, 13-ból diszkóhajókat, 11-ből gyerekhajókat, és 20 kikötőből programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulásokat szerveznek, mint például a reformkori túra Balatonfüreden. Az idei szezon újdonságának számít, hogy a gyerekek számára a bohóchajókon kívül három kikötőből (Keszthely, Balatonboglár, Balatonfüred) kalózhajót is indítanak. A városból a diszkóhajók mellett karaoke hajó is indul majd. A szolgáltatások egyelőre tavalyelőtti árakon vehetők igénybe, sőt a társaság az üdülési csekket is elfogadja. A Balaton régió állandó lakosai a menetrendszerinti hajójáratokon 25 százalékos kedvezménnyel utazhatnak. Idén is lesz „Balaton Mix” nevű utazási jegy, ami a hajózási társaság és a MÁV-Start Zrt. közös kedvezményes menetjegye a Balaton körüli menetrend szerinti vonatokra és a menetrendszerinti hajójáratokra. (A jegy 2011. május 1. és szeptember 30. között vehető igénybe több változatban.)

Videó az ünnepségről.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2020 >
október 26 - november 01
  • 26
    Nincsenek események
  • 27
    Nincsenek események
  • 28

    Velünk élő kiválóságok

    17:00 -19:00
    2020.10.28
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.

    Online beszélgetés Holczhauser Andrással.

  • 29
    Nincsenek események
  • 30
    Nincsenek események
  • 31
    Nincsenek események
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004