Oldal kiválasztása

Bontás vagy szórakozás?

Szerző: | 2011-04-28.

Továbbra is bizonytalan mi lesz a Sundance Park sorsa, nem tudni, a szórakoztató központ látogatható lesz -e egyáltalán a nyáron. Mindenesetre a honlapon szavazók hatvan százaléka egy kulturált vigalmi negyedet szeretne itt látni a jövőben is, erre azonban hosszútávon igen kicsi az esély.

 

A történet meglehetősen régi. Hányatott sorsú, majdnem az enyészeté lett görög falu. Hamar megbukó kereskedelmi funkció, majd új üzemeltetők érkezése: fejlesztés, új bárok, éttermek, zenés klubok nyíltak a területen, ami időközben a faluból Sundance Parkká avanzsált. Az üzemeltetéssel azonban folyamatos problémák adódtak, a szórakoztató negyed működését a városban élők többször is kritizálták. Aztán pár hónapja a hír: felszámolás alatt a komplexumot működtető cég.
A Sundance Park több, mint nyolcvan tulajdonossal, – köztük több kiskereskedővel-, társasházi formában működik. Az önkormányzat ugyan megkezdte a tárgyalásokat a társasházi vezetőséggel, de egyelőre patt helyzet van.

A Sundance Park sorsa viszont erősen foglalkoztatja a városlakókat és az ideérkezőket egyaránt. A park további létét firtató, a honlapon feltett kérdésre, több mint ezeregyszázan válaszoltak. Közel 63 százalékuk azt szeretné, hogy a továbbiakban kulturált szórakoztató negyed működjön a területen, mintegy 30 százalék gondolta úgy, hogy bontsák el a jelenlegi komplexumot és kapjon új funkciót a terület, és csupán csak elenyésző százalékban támogatnák azt, hogy apartmanok létesüljenek az ingatlanon.

Bóka István polgármestert kérdeztük, mire van esély, mit tehet a város?

– A város szeretne tulajdont szerezni a parkban, jelenleg ugyanis nem rajtunk múlik, miként működtetik a komplexumot. Nem tudom mi lesz az idei nyáron, az is elképzelhető, átmenetileg marad a szórakoztató negyed, de azt egyértelműen látni, hogy az a fajta szórakozás, ami az elmúlt években jellemző volt a parkra, nem találkozik a város törekvésével. Sokat teszünk a minőségi turizmusért, ezzel nem egyeztethető össze a park működése – vélekedett dr. Bóka István.
A polgármester kérdésünkre elmondta: nem hisz abban, hogy az egykori görög falu területén kulturált szórakoztató negyed működhetne, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják: az éjszakai bulik nem tudnak megmaradni abban a konszolidált formában, amit a város még tudna tolerálni.
– Határozottan az a véleményem, hogy a területnek új funkciót kell kapnia. Hosszútávon csak ez lehet a megoldás. Négy-öt éven belül az épületeket le kell bontani és meglátásom szerint egy lakópark létesítése lenne a legjobb megoldás. Ehhez persze először is az kell, hogy az önkormányzat rendelkezhessen a terület felett, utána pedig nyilván a képviselő testületnek kell eldöntenie, mit kezdjen a város az ingatlannal – tette hozzá Bóka István.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2019 >
Október
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
 123456
7
  • 12:00 -13:00
    2019.10.07

    Megemlékezés.

8910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004