Oldal kiválasztása

Utazás Opatijába

Szerző: | 2011-05-03.

Testvérvárosi kirándulás a horvátországi Abbáziába május 19 – 22. között. Az utazást a Balatonfüred-Opatija Testvérvárosi Egyesület önköltséges alapon szervezi, hogy minél több füredi juthasson el, és ismerhesse meg a kivételes adottságú testvérvárost. Részletek.

 

 

Májusi testvérvárosi kirándulás

Opatijába (Abbáziába)

2011. május 19 – 22.

csütörtök-vasárnap (4 nap, 3 éjszaka)

félpanziós ellátás, szállodai elhelyezés, önköltséges kirándulás

 

Laza, opcionális programokat állítottunk össze. A programok a saját buszunkkal szervezett kirándulások, amelyeken természetesen nem kötelező részt venni.

Utazás:  a Balaton Volán 50 személyes Volvo típusú autóbuszával  Balatonfüred-Nagykanizsa-Letenye- Zágráb- Rijeka (Fiume) -Opatija  (Abbázia)  útvonalon (450 km).

Elhelyezés: Opatijában, a Hotel Opatija ( www.hotel-opatija.hr ) kétágyas, fürdőszobás szobáiban (egyágyas szoba ill. pótágy felárral rendelhető).

A szálloda Opatija központjában, a tengerparti sétány mellett, ősfás parkban, nyugodt, csendes környezetben található.

A szálloda egy hangulatos, patinás központi épületből (az egykori Hotel Quisisana), és a két hozzáépített újabb szárnyból áll. Benne saját étterem, drinkbár, hall, több társalgó, kártyaszoba található. Az épület előtt nagy, a tengerre néző terasz van, szép kilátással. Salakos tenisz pályák bérelhetők. Internet hozzáférés a szállodában van,  Internetcafé a szomszédban működik. Az épületen belül saját melegített tengervizes uszoda van, amelynek a használata ingyenes.

A közelben több étterem, halvendéglő, zenés presszó, kávéház, hosszan nyitva tartó önkiszolgáló élelmiszerüzlet (Konzum), pékség, pizzéria, és több bankfiók is található.  A szállodában az elmúlt években több balatonfüredi csoport lakott, mindenki nagy megelégedésére.

Ellátás: büféreggeli és vacsora svédasztalos formában (bőséges, jó minőségű), az első nap vacsorától a negyedik nap reggeliig

Részvételi hozzájárulás:  10.000 Ft + 100 EUR, amely tartalmazza a fenti szolgáltatásokat, azaz utazás autóbusszal Balatonfüred-Opatija útvonalon és vissza, három éjszakai szállás kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, három reggeli, három vacsora, továbbá az alábbi saját szervezésű programokat. Nem tartalmazza az utasbiztosítást, és a fakultatív program költségét.

A tervezett program:

(A fakultatív  kirándulás kivételével valamennyi program ingyenes, azaz a részvételi hozzájárulás már tartalmazza, és  opcionális, tehát nem kötelező, hanem szabadon választható).

 

1. nap május 19. (csütörtök):

6.30 órától beszállás az autóbuszba a Vásárcsarnok mögötti parkolóban. Indulás 7.00 órakor. Utazás a fent jelzett útvonalon (450 km) rövid pihenőkkel, látogatás Zágrábban (kb. 2 órás városnéző séta + szabad program), érkezés a szállodába kb. 18.00-19.00 óra között, a szállás elfoglalása, vacsora.

Igény szerint a vacsora után esti fakultatív  városnéző séta:  Hírességek sétánya (Walk of Fame)- Slatina (Nagy Strand) – Sporer Pavilon (volt Gerbaud cukrászda) – Szt. Jakab Apátság – Angiolina Villa – Botanikus kert – Kikötő –  és a főutcán vissza (kb. 1,5 óra) .

2. nap május 20. (péntek):

– reggeli a szállodában, utána

– 9.30 h-tól Félnapos kirándulás Rijekába (Fiume) : Rövid autóbuszos városnézés, majd látogatás helyi idegenvezetővel a Trsat-hegyen (Mária kegyhely, pasztorációs központ, Frangepán várkastély)  – A visszaérkezés után a déli órákban (kb. 13.00-14.00 órától) meglepetés program  (grátisz), majd délután szabadprogram Opatijában.

– vacsora a szállodában

3. nap (szombat):

– reggeli a szállodában, utána

– 9.00 h Fakultatív programként:

– egésznapos kirándulás Triesztbe – látogatás a Miramare kastélyban, városnéző séta Trieszt belvárosában, szabadprogram. A program költsége  a belépő, 6 EUR a helyszínen fizetendő. 65 év felettieknek a BELÉPÉS INGYENES. Visszaérkezés Opatijába kb. 17.00 óra körül

– vacsora a szállodában

4. nap (vasárnap):

– reggeli a szállodában,  rövid szabadprogram. Hazautazás Rijekán (Fiume) keresztül, indulás 11.00 órakor.  Városnéző séta Rijeka (Fiume) belvárosban: óváros, Corso, kikötő, piac. (kb. 1,5 óra). Érkezés Balatonfüredre az esti órákban (kb. 20.00 – 21.00 óra körül )

 

Egyéb fontos információk az utazással kapcsolatban:

Az utazást megelőzően a jelentkezőkkel egy egyeztető megbeszélést tartunk a Könyvtárban a május 9-vel kezdődő héten. Itt történik a programtervezet véglegesítése, és itt lesz lehetőség az autóbusz költség befizetésre is. Kérjük, hogy az előzetes jelentkezéskor mindenki adja meg a pontos elérhetőségét (postacím, vezetékes és mobil telefonszám, e-mail cím) amelyre a megbeszélés időpontjáról, az esetleges változásokról az értesítést kéri.

Jelentkezés és felvilágosítás:

A következő e-mail címen: takacs.miklos@balatonfured.com, a 87/ 580-603 vezetékes, vagy a 20-805 1124 (Takács Miklós) mobilszámon. Előzetesen csak a 10.000 Ft/fő buszköltséget kell befizetni, a  további 100 Eurót (szállás, étkezés, kurtaxa) a helyszínen kérjük befizetni. A fakultatív kirándulás költségét szintén a helyszínen kell fizetni.

Az utazás célja a bevezetőben említettek szerint a testvérvárosi kapcsolat ápolása. Ezért önköltséges, azaz a részvételi hozzájárulás csak a tényleges költségeket tartalmazza, árrést, haszonkulcsot nem. Az utazáson mindenki saját felelősségére vesz részt.

 

Megjegyzés:

– Opatija és Rijeka, továbbá  Opatija és a szomszéd települések között sűrű helyi járati autóbusz közlekedés van, a viteldíj összege elfogadható, az autóbusz végállomása Opatijában közvetlenül a szállodánk előtt  található. Tehát nincs akadálya, ha valaki egyénileg szeretne közlekedni.

Biztosítás:

Horvátország (még) nem uniós tagállam, tehát mások a szabályok. Ezért kell külön betegség-,baleset-, poggyászbiztosítást kötni. A tapasztalat szerint magyar biztosítók árai és szolgáltatásai között nagyok az eltérések, érdemes előzetesen tájékozódni. (A bankkártyákkal gyakran külföldi biztosítás is jár, erről is érdemes tájékozódni.) Magyar állampolgárok államközi egyezmény alapján a sürgősségi alapellátásra jogosultak (TAJ szám).

Pénzváltás:

A tapasztalat szerint a városban is jó árfolyamon váltották az Eurót, és a Forintot is. Közel tíz bankfiók található, köztük OTP is, bankjegykiadó automatával. Nyitva tartásuk változó, este és hétvégén is működnek. A pénzváltásra kezelési költség általában nincs. Erős napi, napközbeni árfolyammozgás elképzelhető. Euróval, és bankkártyával is lehet a több helyen fizetni.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2020 >
Március 31
  • 31
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004