Oldal kiválasztása

Kezdődhet a strandolás

Szerző: | 2011-05-21.

Már csak a jó időnek kell jönnie. Nyitásra készen a város két, fizetős strandja, a Balaton egyik legjobbjának tartott Esterházy és a teljesen felújított Kisfaludy. Új lídók és koktélbáros napozóstég várja a vendégeket. Hangulatos miliő, minőségi szolgáltatások, a főszezonig tavalyi árakon.

 

Az időjárástól függően, várhatóan június elején nyitnak hivatalosan a város strandjai, de addig is bárki, szabadon bemehet a fürdők területére.

A két strandon tavaly több, mint 250 ezer vendég volt. Bár a forgalom erősen időjárásfüggő, idén a további fejlesztések miatt még több látogatóra számítanak.

– Akárhogy is nézzük, a két strand a leglátogatottabb a városban. Az Esterházy minőségi szolgáltatásokat nyújtó, exkluzív fürdő, az északi part legjobb strandja, a Kisfaludyn pedig nagyszabású fejlesztések zajlottak, sokat javítottunk a minőségen, ráadásul az 5 hektáros területével az egyik legnagyobb strand a Balatonnál – vélekedett Somogyi László, a strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója.

Tavaly mintegy 200 millió forintból újították fel a Kisfaludy strandot, most az elmaradt fejlesztések is befejeződtek. Megújult három önkiszolgáló étterem és büfé, ezzel a strand valamennyi épülete új külsővel várja a vendégeket. Kijavították a gyep hibáit, folytatták a parkosítást, a fürdő keleti oldalán kialakítottak egy új színpadot, és igazodva az igényekhez, egy új harminc méter széles lídót is építettek. – Ez jogos elvárás volt a kisgyermekes családok részéről. Elkészültünk vele, tervezzük, hogy egy kisebb védőgátat is építünk elé, ami megóvja a homokos részt. Több fát is ültettünk, rendeztük a területet, úgy gondolom, nagyon szép és sok szolgáltatást nyújtó strand lett a Kisfaludy. Sportos, családias, fiatalos strand, átlagos áron – mondta Somogyi László.
A strandnál lévő nagy parkoló továbbra is ingyenesen vehető igénybe, kuriózum a strand területén biztosított külön őrzött kerékpártároló, de van még egyebek mellett gyerekszoba, értékmegőrző, ingyenes internet elérhetőség és vízi sportszer kölcsönző. Júniusban minden hétvégén sportnapok is várják a vendégeket.
A fürediek a strandot 500 forintos bérlet ellenében korlátlanul látogathatják, a 4-18 éves korosztálynak ezért 350 forintot kell fizetnie, a turistáknak a napijegy 550 forintba kerül.

– Az Esterházy strandon is voltak fejlesztések. Kétszeresére bővítettük a lídót, így már harminc méter hosszú ez a szakasz, a keleti mólónál pedig a szezonra elkészül egy új koktélbáros napozó stég, ami véleményem szerint nagyon népszerű lesz majd a vendégek körében. Tervezzük egy jegyautomata beszerzését is, ez a zsúfolt napokon gyorsítaná a belépést. Este hat órától már ingyen be lehet menni a strandra, de egyébként is egész évben parkszerű nyitva tartás van, látogathatók a strandok, ezzel főleg a Kisfaludyn nagyon sokan élnek is – mondta Somogyi László.

További információk, részletes jegyárak a strandok honlapján.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Július 1
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004