Oldal kiválasztása

Bio és bolha együtt

Szerző: | 2011-06-09.

Várhatóan már az ősszel bővülhet a piac kínálata. Elkezdődtek az egyeztetések és az engedélyezési eljárások, jó esély van rá, hogy minőségi bio-, és bolhapiac is helyet kapjon a vásárcsarnokban. A honlapon egy hónapja indult az erről szóló szavazás. Szembesítettünk és rákérdeztünk.

 

A honlapon egy hónappal ezelőtt indult a szavazás arról, mivel bővüljön a piac kínálata. A több mint hatszáz válaszadó fele biotermékek árusítását támogatná, a voksolók negyven százaléka bolhapiacot látna szívesen és mindössze csak tíz százaléknyian vélekedtek úgy, hogy nincs szükség semmiféle változtatásra.

– Figyelemmel kísértük a honlapon zajló szavazást, igazából nem lepett meg, hogy mindkét alternatíva, a bioélelmiszerek árusítása illetve a bolhapiac is népszerűnek bizonyult, magam is úgy vélem, Füreden mindkettőnek van létjogosultsága. Eldöntöttük, mindenképpen bővítjük a piac kínálatát, egy szélesebb vevőkört célzunk meg, ezért egyelőre abban gondolkodunk, hogy várhatóan ősztől, heti egy alkalommal, pénteken vagy szombaton, bio-, és bolhapiac napot tartunk. Persze nagyon fontos, hogy valóban színvonalas termékek kerüljenek ide, ennek érdekében kidolgozunk majd egy minőségellenőrzési szisztémát – válaszolta érdeklődésünkre a vásárcsarnokot üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója.

Az új piac a tervek szerint a vásárcsarnok nyugati bejáratánál illetve a parkoló és a tárolók közötti füves részen kap majd helyet, egyelőre a hét egy napján, de a forgalomtól függően ez még bővülhet – tudtuk meg Somogyi Lászlótól, aki hozzátette: már elkezdték az engedélyezési eljárást, egyeztetnek az önkormányzattal illetve a főépítésszel és várják az árusok jelentkezését is. – Kulturált, a városhoz illő környezetet szeretnénk biztosítani, mert csak így van értelme a kínálat bővítésének. Sok minden függ attól is, hogy milyen árusok és milyen termékekkel jelentkeznek majd. Ha minden a tervek szerint halad és lesznek megfelelő jelentkezők, akkor ősszel indulhat is az új piacnap – fogalmazott az igazgató.

Több hónapos szünet után, egy kétszáz milliós fejlesztést követően, április végén nyitott ki újra a piac, akkor az új üzemeltető azt ígérte: világosabb, szebb, szerethetőbb, többféle szolgáltatást nyújtó, a korábbinál versenyképesebb lesz a csarnok. Nos, Somogyi László szerint ezek zöme megvalósult, igaz a munkálatok még mindig nem fejeződtek be, várhatóan június végére lesz kész teljesen a vásárcsarnok.
– Folyamatosan nő a forgalom, lassan eléri a korábbi szintet. A visszajelzések szerint is szebb és kulturáltabb lett a piac, ugyanakkor a kupola rész továbbra is problémás, túl sok fényt enged át, meleg van a csarnokban, ami nem tesz jót a zöldségáruknak sem. Ezen mindenképpen változtatunk, meg kell oldani a kupola árnyékolását, már elkezdtük az egyeztetést a kivitelezővel – mondta a vezérigazgató.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Február 4
  • 04
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004