Oldal kiválasztása

Világrekorder érkezik

Szerző: | 2011-06-20.

A világ egyik leggyorsabb vitorlázója, a földkerülő rekorder Franck Cammas érkezik a városba és tart vetítéssel egybekötött élménybeszámolót. Július 2-án ötven balatoni vitorlázó gyermek találkozhat vele személyesen. Pár nap és kezdődik a katamarán világbajnokság.

 

– Cammas a világ egyik leghíresebb vitorlázója, trimaránjával tartja a földkerülő rekordot illetve a gyorsasági rekord is az övé. Az F18-as katamarán osztály aktív versenyzője. Másfél napot tölt majd a városban és szakmai programokon vesz részt. Ötven szerencsés gyermek találkozhat itt vele, nagy öröm ez számomra, hiszen ő az a sportoló, aki példaként állítható a vitorlázni vágyó gyerekek elé. Cammas igazán jó példa arra, hogy a vitorlázás hosszú távú karriert is képes adni – válaszolta érdeklődésünkre Nagy R. Attila, a Balatonfüredi Yacht Club elnöke.

Július 2-án, reggel 8.45 és 9.45 között nyílik lehetőség a világhírű francia vitorlázóval való személyes találkozóra. Cammas, aki viszonylag későn, csak matematika és zongora tanulmányai után döntött úgy, hogy hivatásos vitorlázó lesz, vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart majd, dedikál és a F18-as világbajnokság szponzora, a Groupama Garancia jóvoltából ajándéktárgyakat oszt szét a gyerekek között.
A találkozón maximum 50 gyermek vehet részt, ezért a szervezők kérik: akiket érdekel a program minél előbb jelentkezzenek a byc@byc.hu e-mail címen.

– A leggyorsabbak illetve azok, akik jól megtudják indokolni, miért szeretnének találkozni a sportolóval vehetnek majd részt a találkozón- tette hozzá Nagy R. Attila.

Alig két hét és kezdődik (július 1-8) Balatonfüreden a világ leglátványosabb vitorlás versenye, ráadásul az F18-as katamaránok Magyarországon először mérik össze tudásukat. Mintegy százhatvan hajó, (köztük húsz magyar) harminc nemzet és világklasszis versenyzőik vesznek részt a versenyen.

– Felkészültünk, már nagyon várjuk a versenyt. Nagy presztízst jelent, hogy a BYC kapta meg a verseny szervezésének jogát, komoly vitorlázók érkeznek ide számos országból, sok olyan lesz köztük, aki még nem is látta a Balatont. Ezzel bekerülünk egy olyan közegbe, ahol sem versenyzésben, sem szervezésben nincs még tapasztalata magyar vitorlás klubnak – vélekedett a BYC elnöke.

A füredi kempingben állomásoznak majd a versenyzők és a katamaránok, ahol bárki megtekintheti a hajókat. (A verseny ideje alatt napi belépőt lehet váltani a kempingbe.) A nyolc napig zajló rendezvényből igyekszik minél többet megmutatni az egyesület, ezért a mólótól rendszeresen indul nézőhajó, amelyről egész közelről lehet majd követni a versenyt. Itt a honlapon pedig GPS nyomkövetők segítségével lehet majd figyelemmel kísérni a katamaránokat.

A nézőhajó július 4-8 között minden nap 10:30-kor indul a mólóról, majd a versenypálya közelében 2 órán keresztül lehet figyelni a verseny menetét. Távcsövet, kamerát érdemes vinni!

Jegyárak: Gyermek (6-14 éves korig): 1.500 Ft

Felnőtt: 2.500 Ft

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2020 >
Szeptember 1
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004