Oldal kiválasztása

A befogadó színház

Szerző: | 2011-06-21.

Első évadát kezdi meg az idén alapított Kisfaludy Színház. A társulat és színház nélküli teátrum az ország legjobb darabjait szándékozik meghívni Füredre, csak júliusban tíz előadást hoz a városba. A repertoár széles, a kortárs balettől, a gyerekdarabokon át egészen az operettig terjed.

 

– A műfaji sokszínűség fontos szempont volt a műsor összeállításánál, törekedtünk arra is, hogy mindegyikből a legjobb, igényesen szórakoztató és felemelő előadásokat hozzuk el Füredre. Eddig alig volt a városban gyerekeknek szóló színházi előadás, ezen mindenképpen szerettünk volna változtatni. Már most nyáron is lesznek gyerekdarabok, de reményeim szerint ősztől ezek rendszeressé válnak majd, hiszen egy hosszú távú megállapodást készülünk kötni a Kabóca Bábszínházzal. Igény van a minőségi operett előadásokra is, így aztán ilyen is szerepel a műsorban. Lesznek komoly, nagyszínpadi darabok és folytatjuk a beszélgetős esteket is. Arra is oda kell figyelnünk, hogy most az első évben nézőszámot és bevételt kell produkálnia a színháznak – vélekedett Gergely Éva művészeti vezető.

A Dunántúl első kőszínháza 180 évvel ezelőtt indult el Füreden, az évforduló alkalmából alapították meg a Kisfaludy Színházat, amelynek egész éves működését a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri kerete biztosítja. Az előadások döntő többsége a szezonban, július-augusztusban lesz látható, a meghívott produkciókat egyelőre három helyszínen, az Anna Grand Hotelben, a Balaton Szabadidő Központban és a Vaszary Villában mutatják be.

– Szinte mindenki, akit megkerestünk segítőkész volt és örömmel vállalták a füredi fellépést. Sajnos igazi színházi színpad nincs a városban, így alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, de arra is van példa, hogy a meghívott produkciónak kellett a díszleteit a lehetőségeinkhez igazítania – mondta Gergely Éva. (Videó itt.)

Júliusban tíz produkciót mutat be a színház, amelyek közül talán a legígéretesebb a Szegedi Kortárs Balett több éve nagy sikerrel játszott Carmina Burana előadása, de lesz beszélgetés Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrrel, vendégszerepel a Kecskeméti Katona József Színház is. A műsorról bővebben a színház honlapján.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004