Oldal kiválasztása

Füreden a katamarán világbajnokság

Szerző: | 2011-07-02.

A vitorlássport egyik leglátványosabb és akciódúsabb versenyét, az F18-as katamaránok viadalát rendezik meg a városban. Mintegy százhatvan hajó, harminc nemzet és világklasszis versenyzők. A világbajnokság révén Európa számos országában ismét Balatonfüredre irányul a figyelem. Ezúttal az érdeklődők sem maradnak le semmiről: az izgalmas futamokat rendszeresen indított nézőhajókról, egészen közelről lehet majd követni.

 

– Magyarországon nincs még nagy múltja ennek a hajóosztálynak, igazi sportdiplomáciai siker, hogy a Balaton adhat otthon ennek a rangos eseménynek. Nagyszerű, izgalmas, akciókban dús futamokra lehet számítani. Felkészültünk, már nagyon várjuk a versenyt. Nagy presztízst jelent, hogy a BYC kapta meg a szervezés jogát, komoly vitorlázók érkeznek ide számos országból, sok olyan lesz köztük, aki még nem is látta a Balatont. Ezzel bekerülünk egy olyan közegbe, ahol sem versenyzésben, sem szervezésben nincs még tapasztalata magyar vitorlás klubnak – emelte ki Nagy R. Attila, a rendező Balatonfüredi Yacht Club elnöke a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

A július 1-8 között zajló Groupama Garancia F18 katamarán vb-n kéttestű, 18 láb hosszú hajók indulnak. A 45-60 perces versenyek a Füred-Siófok-Tihany háromszögben zajlanak majd. Eddig 26 ország 131 hajója adta le nevezését, de várhatóan közel 180 hajó áll majd rajthoz, az érmes helyezésekre pedig leginkább a francia, a belga, a holland, az ausztrál és az olasz egységek az esélyesek.
Magyar részről 20-22 hajó indulása várható. A legjobb szereplésre a bajnoki címvédő Váradi Szabó János, Pető Tamás irányította Buda-Cash hajótól, a jelenlegi ranglistavezető Diószegi Zoltán, Jankovics Gábor duótól, valamint Vándor Róberttől és Kalocsai Zoltántól lehet számítani, utóbbiak a tavalyi világbajnok francia egységtől vásárolt F18-assal vágnak neki a versenynek. A hazai indulókkal szemben az a reális elvárás, hogy a mezőny első felében végezzenek.

A füredi kempingben állomásoznak majd a versenyzők és a katamaránok, ahol bárki megtekintheti a hajókat. (A verseny ideje alatt napi belépőt lehet váltani a kempingbe.) A nyolc napig zajló rendezvényből igyekszik minél többet megmutatni az egyesület, ezért a vitorlázás iránt érdeklődők július 4- 8 között, délelőttönként fél 11-kor a füredi mólótól induló nézőhajókról, a Balaton vizéről is figyelemmel kísérhetik a világbajnoki futamokat. A versenypálya közelében 2 órán keresztül lehet figyelni a verseny menetét. Távcsövet, kamerát érdemes vinni!

Terveink szerint itt a honlapon pedig GPS nyomkövetők segítségével lehet majd figyelemmel kísérni a katamaránokat.

(Jegyárak: Gyermek (6-14 éves korig): 1.500 Ft, Felnőtt: 2.500 Ft)

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Október 12
  • 12

    A boldog békeidők

    17:00 -19:00
    2021.10.12
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.
    Balatonfüred, Honvéd utca 1.

    Történészek előadása.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004