Oldal kiválasztása

Ügynök ügy – Elismerő nyilatkozat (frissítve)

Szerző: | 2011-07-18.

Simon Károly Balatonfüred egykori polgármestere ígéretével ellentétben egyelőre mégsem nyilatkozik a Füred TV-nek beszervezésének körülményeiről illetve ügynöki tevékenységéről. Hétfőn azonban egy elismerő nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe, ezt közöljük.

 

„Tisztelt Érintettek! Elismerem, hogy a nyilvánosságra hozott ügynöki múltam igaz. A napvilágot látott dokumentumok valósak és ezennel kívánok minden érintettől őszinte elnézést és bocsánatot kérni. Annak idején 1990-ben hibásan döntöttem úgy, hogy a közéletben kívánok szerepelni és dolgozni, ezen tevékenységemből származó minden kitüntetésemről és funkciómról lemondok.

A történteket ugyan tiszta szívből megbántam és sajnálom, de nem tudok már változtatni.

A lelkiismeretemmel saját magamnak kell szembenéznem.

Tisztelettel: Simon Károly” (Eredeti példány alább csatolva.)


Korábbi hírünk

Simon Károly a város első szabadon választott polgármestere lemond díszpolgári címéről, elismerve ezzel, hogy a nyilvánosságra hozott ügynök múltja igaz. A napokban tette közzé egy internetes portál az erről szóló dokumentumokat. Megkérdeztük a város polgármesterét.

– Az ügy kirobbanásakor, még a múlt héten beszéltem erről Simon Károllyal, akkor még nem volt egyértelmű a helyzet, azonban e hét szerdán felkeresett és elismerte, hogy az ügynök múltjáról szóló nyilvánosságra került információk igazak – fogalmazott dr. Bóka István.

Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz a díszpolgári címmel, a polgármester elmondta: e hét szerdán Simon Károly bejelentette nekem, hogy lemond a díszpolgári címéről, amit elfogadtam s erről hivatalosan is tájékoztatom a képviselő- testületet. Nagyon szomorú és csalódott vagyok. Mellesleg furcsállom, hogy azokat, akiket akkor belekényszerítettek egy rendszerbe, most megbélyegezzük, akik azonban azt a rendszert működtették, még mindig szabadon mászkálhatnak – mondta Bóka István.

A kuruc.info internetes portál tette közzé néhány napja Simon Károly ügynök múltját bizonyító dokumentumokat, annak apropóján, hogy a Duna Televízióban egy korábban készült portré filmet tűztek műsorra, amelyben mint közismert vitorlázót mutatták be.

Simon Károlyt (1932, Balatonarács) Sulyok Péter fedőnéven 1961-ben szervezte be a BM, két és fél éven át dolgozott ügynökként. A válogatott vitorlázót, a balatonfüredi hajógyár egykori főmérnökét, a város 1990 utáni polgármesterét 2008-ban Füred díszpolgárává avatták.

Az ügynök múltjáról szóló hírt Simon Károly kérdésünkre megerősítette, hozzátéve, önszántából döntött a díszpolgári cím visszaadásáról. Erről és beszervezésének körülményeiről hétfőn nyilatkozik a Füred tv-nek, amelyet itt a honlapon is közlünk majd.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2020 >
Október 16

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004