Oldal kiválasztása

Idősek, gyerekek, bajbajutottak háza

Szerző: | 2011-08-19.

Elkészült a szociális központ, amely közel ezer rászoruló ellátását biztosítja. A többféle szakfeladatot végző intézmény hosszútávon adhat megoldást a minőségi szociális ellátásra. Itt kap helyet a gyermekjóléti valamint a családsegítő szolgálat, és itt működik a nappali gondozás is.

 

– Nagy szükség volt erre a komplexumra, hiszen a város szeretne minél jobb szolgáltatást nyújtani a szociálisan rászorulóknak. Az uniós támogatás és a hozzá rendelt tíz százalékos önrész nem lett volna elegendő egy hosszútávon is működőképes központ felépítéséhez, ezért az önkormányzat az elvártnál jóval többet, mintegy 110 millió forintot adott hozzá a beruházáshoz – mondta az átadó ünnepségen dr. Bóka István polgármester.

A kétszintes, korszerű, környezetbarát és energiatakarékos, közel 1000 m2-es szociális komplexum Balatonfüred óvárosi részében, a Kéki utcában épült fel. A nagy közösségi helyiségeket magába foglaló épület negyven fő befogadására illetve nappali ellátására alkalmas. Emeletén kapott helyet a gyermekjóléti szolgálat és itt működik majd a családsegítő szolgálat is. Az épületben helyet kaptak az étkeztetés és a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (diszpécser központtal), működtetését segítő helyiségek illetve az idősek klubja. A központ kialakítása során modern technológiákat is alkalmaztak például a ház meleg víz ellátását napkollektorok biztosítják.
– Nehéz megmondani, mennyi ellátottunk van. Négyszáz házi segélyhívót helyeztünk ki a térségben, ezek jelzése hozzánk fut be. Mintegy száz rászoruló étkeztetését végezzük, jelenleg negyven házi gondozottunk van. A családsegítőbe illetve a gyermekjóléti szolgálatba pedig összesen kétszáz ellátott van. Itt végre egy helyen tudjuk koordinálni a szakmai feladatokat, ami nagy előrelépés – válaszolta kérdésünkre Váradi Gézáné a szociális központ vezetője.


A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ korábban a város négy különböző pontján található, egymástól távol eső épületekben látta el feladatait. Az ellátottak számának folyamatos növekedése miatt egyre nehezebb volt az elavult struktúrában biztosítani a megfelelő ellátást, ráadásul az épületek működtetése sem volt gazdaságos, ezért elkerülhetetlenné vált a városi szociális ellátás komplex fejlesztése.

Az új beruházással a szolgáltatások közös intézményben való elhelyezésével az ellátottak könnyebben érik el az egyes szolgáltatásokat, az intézmény egységes arculatot kapott. Az épület kialakítása a célcsoportok igényeinek és a komplex, valamennyi fogyatékossági ágra kiterjedő akadálymentesítés feltételeinek figyelembe vételével valósult meg.

A beruházás révén olyan komplex fejlesztés valósult meg, amely hosszútávon képes biztosítani a város és kistérsége lakóinak számára a minőségi és egyenlő eséllyel elérhető szociális szolgáltatásokat.

A beruházás 260 millió forintból valósult meg, az uniós támogatás mellé a város 110 millió önrészt tett hozzá.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2019 >
Október
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
 123456
7
  • 12:00 -13:00
    2019.10.07

    Megemlékezés.

8910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004