Oldal kiválasztása

A legvonzóbb települések között

Szerző: | 2011-08-27.

A vendégéjszakák száma szerint Balatonfüred a hatodik legnépszerűbb település az országban, a közel félmillió regisztrált éjszakával a megyében pedig messze a leglátogatottabb. A legvonzóbb hazai városok listáját a Központi Statisztikai Hivatal 2010-es adatai alapján állították össze.

 

Az első három helyen Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló áll. A belföldi utazók körében Budapestet Hajdúszoboszló és Sopron követte, Bük és Gyula pedig (ismét) bekerült a legnépszerűbb tíz magyarországi város közé. A külföldiek körében a főváros mellett 2010-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek, köztük is messze vezet Siófok és Füred.

Balatonfüreden 459 ezer vendégéjszakát töltöttek el az idelátogatók, a belföldi turisták 247 ezret a külföldiek 212 ezret. A városban ugyan az előző évhez képest kilenc százalékkal csökkent a vendégforgalom még így is az ország hatodik leglátogatottabb települése.

A Füredet megelőző, így ötödik helyen végző Siófok tavaly 583 ezer bejelentett, hivatalosan regisztrált vendégéjszakát produkált. A top 10-es listán Balatonfüredet Sopron (455 ezer vendégéjszaka), Zalakaros (414 ezer), Sárvár (388 ezer) és Eger (285 ezer) követi.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004