Összefogtak a füredi labdarúgásért

Hosszas tárgyalások után együttműködési megállapodást kötött a Balatonfüredi FC (BFC) és a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club (BKLC), ezzel egységessé vált a füredi utánpótlás nevelés. Ezentúl a futballozni vágyó füredi gyerekek jobb körülmények között és szakmai feltételek mellett járhatnak edzésre.

 

A BFC ügyvezető elnöke Dr. Csákvári Tamás a kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta: az együttműködés a célja a balatonfüredi labdarúgás közvetlen utánpótlásának biztosítása, valamint a településen és kistérségében élő tehetséges, fiatal gyermek- és ifjúsági korú labdarúgók kiválasztása illetve igazolt játékossá válásuk elősegítése.

Makó István a három éve alakult Balatoni Kölyök Labdarúgó Club elnöke hangsúlyozta: a két klub jövőbeni munkamegosztásával a korábbinál magasabb szintű tehetséggondozás valósulhat meg.
– Balatonfüreden mind az infrastrukturális, mind a személyi feltételek adottak ahhoz, hogy a településen gyermek- és utánpótlás labdarúgó centrum működhessen a a jövőben. Alakulásunk óta törekedtünk a megállapodásra, hiszen a városban hagyomány, hogy a helyi bázisra, a helyi szakemberekre épít a füredi labdarúgás – vélekedett az utánpótlásnevelő-egyesület vezetője.

Jelenleg közel száz gyermek focizik a BKLC különböző korosztályos csapataiban, köztük mintegy hetvenen Fürediek. A két egyesület megállapodásától a szakemberek azt remélik, még többen jelentkeznek majd a kölyök klubba. Szeptember 8-án közös, a két klub minden korosztályára kiterjedő toborzót tartanak a BFC Fürdő utcai sporttelepén. Az ezzel kapcsolatos részletek alább csatolva.

Az utánpótlás-nevelés területét érintő szerződést a két egyesület szakmai vezetői is támogatták. Glázer Róbert korábbi szövetségi kapitány, a BKLC szakmai vezetője, valamint Pető Tamás egykori válogatott labdarúgó, a BFC utánpótlás-szakág vezetője a sajtótájékoztatón egyaránt úgy vélekedett, hogy a közös utánpótlás-rendszer legfontosabb eredményeként már középtávon helyi és környéki fiatalokra épülhet a füredi felnőtt futball. Videótudósítás itt.

A két szervezet együttműködése értelmében a BKLC három előkészítő (U 7, U 9 és U 11) és egy versenykorosztályt (U 13) biztosít önállóan a BFC számára. Az U 16-os korcsoport az egyesületek közös felügyelete alá tartozik majd a jövőben, amíg az U 17 és U 19 csoportok képzését a BFC látja el. A BKLC-s edzések szeptembertől a füredi klub új komplexumában zajlanak majd.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu
Fotó: Szántó Áron

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.