Oldal kiválasztása

Quasimodo Nemzetközi Költőverseny – Több száz magyar és külföldi pályázó

Szerző: | 2011-09-07.

Immár 19. alkalommal rendezik meg a Nobel-díjas olasz költőről elnevezett Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt. Soha ennyien nem jelentkeztek az irodalmi eseményre, mintegy háromszáz pályázó, több, mint hatszáz művel nevezett. A magyar alkotók mellett ezúttal is részt vesznek külföldiek: Romániából, Szerbiából sőt még Angliából is érkeztek művek. Az idei programnak külön érdekessége, hogy Quasimodo épp ötven évvel ezelőtt ültetett fát a Tagore sétányon gyógyulásának emlékére.

 

– Rekordszámú pályamű érkezett az idei költőversenyre, a jelentkezők száma illetve a beküldött versek mennyisége is példa nélküli. Ismerve a verseket elmondhatom, hogy nagyon nívós és erős a mezőny, ezért úgy döntöttünk, hogy idén több elismerést osztunk ki az alkotók között. A fődíj mellett, két különdíjat, egy életműdíjat ítél oda a zsűri, illetve többen kapnak majd elismerő oklevelet – válaszolta érdeklődésünkre Cserép László, a költőverseny kuratóriumának titkára. A rendezvény főszervezője hozzátette: a hagyományoknak megfelelően a költőversenyt ezúttal is különböző kulturális programok kísérik: lesz színházi előadás, kiállítás és könyvbemutató valamint megjelenik a Tempevölgy új száma, a folyóiratban a díjazott költemények olvashatók majd. A költőverseny teljes programja.

A rendezvényen részt vesz a Nobel-díjas költő fia, Alessandro Quasimodo is. Az emlék-, valamint a különdíjas verseket ezúttal is lefordítják olasz nyelvre, a gálán pedig a szokásoknak megfelelően levetítik a tavalyi győztes versek inspirálta kisfilmeket. A tavalyi győztes versek és további részletek itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart