Quasimodo Nemzetközi Költőverseny – Több száz magyar és külföldi pályázó

Immár 19. alkalommal rendezik meg a Nobel-díjas olasz költőről elnevezett Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt. Soha ennyien nem jelentkeztek az irodalmi eseményre, mintegy háromszáz pályázó, több, mint hatszáz művel nevezett. A magyar alkotók mellett ezúttal is részt vesznek külföldiek: Romániából, Szerbiából sőt még Angliából is érkeztek művek. Az idei programnak külön érdekessége, hogy Quasimodo épp ötven évvel ezelőtt ültetett fát a Tagore sétányon gyógyulásának emlékére.

 

– Rekordszámú pályamű érkezett az idei költőversenyre, a jelentkezők száma illetve a beküldött versek mennyisége is példa nélküli. Ismerve a verseket elmondhatom, hogy nagyon nívós és erős a mezőny, ezért úgy döntöttünk, hogy idén több elismerést osztunk ki az alkotók között. A fődíj mellett, két különdíjat, egy életműdíjat ítél oda a zsűri, illetve többen kapnak majd elismerő oklevelet – válaszolta érdeklődésünkre Cserép László, a költőverseny kuratóriumának titkára. A rendezvény főszervezője hozzátette: a hagyományoknak megfelelően a költőversenyt ezúttal is különböző kulturális programok kísérik: lesz színházi előadás, kiállítás és könyvbemutató valamint megjelenik a Tempevölgy új száma, a folyóiratban a díjazott költemények olvashatók majd. A költőverseny teljes programja.

A rendezvényen részt vesz a Nobel-díjas költő fia, Alessandro Quasimodo is. Az emlék-, valamint a különdíjas verseket ezúttal is lefordítják olasz nyelvre, a gálán pedig a szokásoknak megfelelően levetítik a tavalyi győztes versek inspirálta kisfilmeket. A tavalyi győztes versek és további részletek itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.