Oldal kiválasztása

Az ország egyik legszebb zeneiskolája

Szerző: | 2011-09-27.

Új hangversenyterem, padlás helyén tantermek, lift és üvegtető. A kilincsektől, a kétszárnyas faajtókon át, a falak színéig, minden az eredeti állapotának megfelelően felújítva. Korszerű, patinás és hangulatos zeneiskola. Elkészült az országos műemléki védettségű Pálóczi kastély teljes, korhű rekonstrukciója.

 

Átfogó levéltári kutató munka után kezdődött meg az épület mintegy háromszáz millió forintos, részben uniós, részben önkormányzati forrásból finanszírozott rekonstrukciója. Mindent az eredeti állapotának megfelelően újítottak fel, (az épület színe is az egykori kastélyt idézi) illetve ahol szükség volt rá, korszerűsítették az iskolát. Így épült lift és a keskeny ablakok miatti gyér fényviszonyok miatt üvegtető.

Az 1785-87 között épült kastély nem csak egyedi hangulatú és patinájú kulisszaként illetve korszerű, a többféle tanszak igényeihez igazított intézményként szolgál ezentúl, de általa a város egy új rendezvény helyszínnel is gazdagodott. Az újonnan kialakított, 120 férőhelyes, impozáns, Balatonra néző terasszal ellátott koncertterem új lehetőségeket jelent majd a programszervezésben.

– Pár napja vettük meg a zongorát, jelenleg ez a város legjobb hangszere. Hangulatos a tér, mi pedig örömmel adunk helyet a jobbnál jobb koncerteknek és programoknak – jegyzi meg a Ferencsik János Zeneiskola igazgatója.

Képgaléria a felújított épületről és az egy évvel ezelőtti állapotokról.

{photogallery}770{/photogallery}

– Diákjaink két éven át a város különböző intézményeiben tanultak, nem volt könnyű időszak, de megérte. A korábbiaknál lényegesen korszerűbb körülmények között, több tanteremben egy nagyon hangulatos és tetszetős épületben tanulhatnak. Itt minden feltétel adott ahhoz, hogy felkészítsük a diákokat a felsőfokú zenei továbbtanulásra, aki pedig nem készül zenei pályára az is kap egy erős zenei alapműveltséget és hangszeres tudást. Most szeptembertől beköltöztünk, mondhatom a diákok és a szüleik is egyaránt nagyon örülnek az új zeneiskolának. Öröm ide járni – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Csincsi Ferenc igazgató.

Tavalyhoz képest több mint tíz százalékkal nőtt a zeneiskola diákjainak a száma, jelenleg tizennyolc településről 280 tanuló jár az iskolába.
A zeneiskola felújítása elkészült, a bútorok többsége is a helyére került, a park rendezése is befejeződött, jelenleg már csak a kisebb utómunkálatok zajlanak.

A zeneiskola felújítása a Füredet a fürediekért elnevezésű városfejlesztési program keretében zajlott. A kastély mellett a katolikus egyház tulajdonában lévő Piros iskola, a Vásárcsarnok, valamint a polgármesteri hivatal épületei újultak meg. Átalakították a Kovászna parkot, az Ady-Kossuth-Arácsi úti kereszteződést, rendezik a Kéki patak partját a városházával szembeni területre pedig közcélú mélygarázst építenek, amely fölé magánberuházásból üzleteket, irodákat, magánlakásokat és az okmányirodát befogadó épületek kerülnek. A teljes projekt várhatóan az év végére fejeződik be. A felső városrész megújítása közel két milliárd forintba kerül.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Január

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004