Porcelánok a látogatóközpontban

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. együttműködésének köszönhetően Füredhez köthető kilencven darab porcelán ajándéktárgyat állítottak ki a reformkori városrészben álló látogatóközpontban, amelyeket a betérő vendégek szuvenírként meg is vásárolhatnak.

 

A Blaha Lujza utcai látogatóközpontban kiállított darabok között található Déryné Széppataki Róza színésznő porcelán szobra, az uniós elnökség alkalmából készített étkészlet darabjai, egy golflabda, de természetesen a hagyományos minták, mint a Viktória, amely Herend számára meghozta a hírnevet, vagy a madárkát ábrázoló Rotschild illetve az indiai kosarat megelevenítő Apponyi festőminta is megtalálható a vitrinekben. A tradicionális porcelán bonbonierek, vázák és csészék mellett egyre nagyobb teret hódítanak a különböző porcelán medálok, karkötők, óraékszerek és kis füstölők, melyek akár tökéletes szülinapi, karácsonyi ajándékok is lehetnek.

Balatonfüred és Herend együttműködésének a célja, hogy a minőségi szolgáltatások mellett a vendégek Magyarország legnevesebb porcelánjaival is megismerkedhessenek.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.