Vissza a közéletbe

Magyar-történelem szakos tanárnak készült, de vendéglátós lett belőle. Közel harminc éven át volt igazgatója a város akkori két luxus hoteljének, az Annabellának és a Marinának. 12 évig országgyűlési képviselőként is ténykedett. A Füredi Arcélek című sorozat legutóbbi vendége Nagy Jenő volt.

 

A városi múzeumban rendezett esten zenés, verses életrajzot hallhatott az, aki kíváncsi volt Csonka Endre és Nagy Jenő beszélgetésére. A szeptemberben nyugdíjba vonult igazgató beszélt gyermekkoráról, a teljesen véletlenül választott, aztán messze vezető pincér szakmáról, a balatonaligai üdülőben töltött élménydús évekről, és az évtizedeken át gyakorolt szállodaigazgatóságról. Mint mondta, a Marina és a mindig is a szíve csücskének számító Annabella fontos szerepet játszott Füred várossá válásában.

Nagy Jenő szakmai tapasztalatát az Anna Grand Hotelben kamatoztatja tovább és kérdésünkre válaszolva elárulta: visszatérését tervezi a helyi közéletbe is. Nézze meg a videót. Katt a képre.

Az örvényesi születésű Nagy Jenő a Lóczy Lajos Gimnázium diákja volt. Mivel érettségi vizsgája évében magyar-történelem szak nem indult a főiskolákon, vendéglátóipari tanulmányokat folytatott. 1968-ban a frissen megnyitott Annabella Szállodában állt munkába, ahol különböző beosztásokban végigjárta a ranglétrát s közben diplomát szerzett a Vendéglátóipari Főiskolán. Négy éves balatonaligai kitérő után 1983-ban a szálloda igazgatójává nevezték ki.

1990 óta a helyi illetve a Megyei Önkormányzat közgyűlésének tagja. 1994–1998 és 2002–2010 között szocialista országgyűlési képviselő. Több cikluson át dolgozott a Balaton Fejlesztési Tanácsban és a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottságban. Az előbbinek alelnöke, az utóbbinak társelnöke is volt. Állandó szakértője a Parlament Turizmus és Sport Bizottságának. Jelenleg is tagja a Megyei Önkormányzat közgyűlésének és a Balatonfüred Városért Közalapítvány kuratóriumának. Szakmai tevékenységét a Pro Turismo díjjal ismerték el.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.