Prima díjas füredi vitorlázó

Junior Prima Primissima Díjat kapott Vadnai Benjamin, a Balatonfüredi Yacht Club Európa-bajnok és többszörös Európa Kupa győztes vitorlázója. Idén ötödik alkalommal adták át az elismerést, ezúttal kilenc sportág kiváló teljesítményt nyújtó versenyzőit díjazták. Vadnai az első díjazott vitorlázó.

 

A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan sportolókat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket.
A szakmai zsűri döntése alapján a 16 éves Vadnai Benjamin vitorlázó mellett idén Biczó Bence úszó, Deák Nagy Marcell atléta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn öttusázó, Hárai Balázs vízilabdázó, Joó Abigél cselgáncsozó, Korisánszky Dávid kenus, Mikes Anna versenytáncos és Veres Richárd kick-boxos teljesítményét méltatták a budapesti ünnepségen. Mindegyikük a kimagasló teljesítményért fejenként 7000 eurót vehetett át.

Vadnai Benjamin ( a képen jobbról az ötödik)  9 éves korában a balatonfűzfői Nitrokémia Vitorlás Klubban kezdett vitorlázni, 2009-től tagja a Balatonfüredi Yacht Clubnak. Eleinte optimist hajóosztályban ért el kiemelkedő eredményeket: többek között egy Európa bajnoki 2. helyezést, és több nemzetközi verseny győzelmet tudhat a magáénak. 2010-ben ült ált Laser 4.7 hajóosztályba, ahol már az első évben Európa-bajnok lett, többszörös Európa Kupa győzelmet szerzett, megnyerte a Magyar Bajnokságot, a Magyar Ranglistát és az Európa Kupa Sorozatot is.

Az idei évben is folytatódott a sportoló sikersorozata: négyszeres Európa Kupa győzelmet, Európa Kupa Sorozat győzelmet és Európa Bajnokság 6. helyezést ért el.

Vadnai Benjamin fiatal kora ellenére, a vitorlázás sportágban úttörőként vehette át a Junior Prima Primissima Díjat.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.