Oldal kiválasztása

Uszoda és sportcsarnok épülhet

Szerző: | 2011-12-07.

Pályázati pénzből fejlődhet a város sportélete. A társasági nyereségadóból igényelhető támogatásokra (TAO) beadott pályázatokon a füredi kézilabda és a futball klub is nyert, de jelentős támogatást kaptak a városi uszoda illetve a gimnáziumi sportcsarnok építése érdekében létrehozott alapítványok is.

 

Jóváhagyta az Európai Bizottság azt a magyar programot, amely állami finanszírozásként évi mintegy 60 millió eurót fordít meglévő sportlétesítmények felújítására, fejlesztésére illetve az amatőr sportra és az utánpótlás nevelésre a társasági nyereségadóból igényelhető támogatások (TAO) keretén belül.

A Balatonfüredi Kézilabda Egyesület utánpótlás nevelésre 60 milliót, míg a füredi futball klub működési költségei fedezésére 27,5 millió forint támogatást nyert. A futball klub pályázott a klubház bővítésére, illetve az utánpótlás központ fejlesztésére is, dr. Csákvári Tamás elnök, a balatonfured.hu kérdésére elmondta: még zajlanak az egyeztetések, de jó esély van rá, hogy megkapja az egyesület az igényelt 100 millió forintos támogatást.

Szintén nyert a városi uszoda illetve a gimnáziumi sportcsarnok építése érdekében létrehozott két alapítvány is. (Még a nyáron döntött a képviselő testület arról, hogy a beruházások érdekében két sportcélú közhasznú alapítványt hoz létre, amelyeket a 100%-os önkormányzati tulajdonú társaság, az Észak-Balatoni Regionális Konferencia Központ Kft. alapított meg.)

A Balatonfüred Vízilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány 352 millió forint támogatásban részesült, míg a Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány 317 millió forintot kapott, emellett a Balaton Vízilabda Klub is közel 14 millió forintos támogatáshoz jutott – olvasható az érintett országos sportszövetségek hivatalos honlapjain.

A fejlesztések feltételei, a támogatások felhasználásának pontos alkotóelemei egyelőre még nem ismertek, amint hivatalos határozat születik ezekről, itt a honlapon részletesen ismertetjük majd a beruházásokat, amelyeknek a hetven százalékát fedezi a pályázati úton nyert támogatás, a maradék harminc százalékot az önkormányzatnak vagy az adott klubnak kell majd állnia.

A program a Magyarországon élők sporttevékenységének, sportbeli aktivitásának növelése érdekében született, keretében az állami támogatásban részesülő valamennyi sportlétesítmény több célra használandó központtá válik. Ahhoz, hogy a hivatásos sportegyesületek a program keretein belül támogatáshoz jussanak, olyan stratégiát kellett kialakítaniuk, amely a közösség érdekeit szolgálja, például tömegsportprogramok szervezését, utánpótlás-nevelést vagy bizonyos idősávokban a sportlétesítmények biztosítását a helyi lakosság számára. A parlament döntése értelmében társaságiadó-kedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek látvány-csapatsportot támogatnak, azaz a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát és a jégkorongot.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004