Oldal kiválasztása

Évértékelő közmeghallgatás

Szerző: | 2011-12-08.

A fejlesztések éve volt 2011. Fontos beruházások, köztük a Kiserdő, az Arácsi Népház rekonstrukciója, a szociális komplexum megépítése fejeződtek be, hamarosan a városközpont rehabilitációja is elkészül. A közmeghallgatáson legtöbben az új busz menetrend iránt érdeklődtek.

 

– A város működése szempontjából alapvető kívánalom, hogy a működési bevételünk nagyobb legyen a kiadásoknál, hiszen így tudjuk biztosítani a különböző fejlesztésekhez szükséges önrészt. Adataink szerint a tavalyi évhez képest az iparűzési adó jelentős mértékben nőtt, a városban regisztrált vendégéjszakák száma pedig kis mértékben ugyan, de szintén több volt a tavalyinál – mondta a közösségi házban, népes plénum előtt tartott beszámolójában, dr. Bóka István polgármester, aki hangsúlyozta: az idei év a projektzárások esztendeje volt, hiszen hat jelentős fejlesztést fejezett be a város és további kettő a végéhez közeledik.

Idén megújult a Kiserdő, a reformkori városrész két meghatározó utcája a Huray és a Jókai, elkészült az Arácsi Népház és posta, illetve a szociális komplexum, az általános iskolákban pedig számítástechnikai fejlesztés valamint energetikai korszerűsítés történt. Hamarosan befejeződik a több épületet, parkot érintő városközpont rehabilitációs program és a szakorvosi rendelő fejlesztése.

– Jövő év januárban kiírjuk a pályaudvar és buszállomás felújítására szóló közbeszerzési eljárást, reményeink szerint pályázati forrásból elkezdődhet a felső városrészt a Balaton-parttal összekötő, 2,5 kilométer hosszú kerékpárút kialakítása és megkezdhetjük a nagyon rossz állapotban lévő Arácsi út teljes felújítását. Jó esély van rá, hogy a Balaton Szabadidő Központ melletti területen elkezdődhet a városi uszoda építése illetve a Lóczy gimnáziumban egy sportcsarnok kialakítása – fogalmazott Bóka István. A közmeghallgatás részletes beszámolója itt a honlapon, a 10. mellékletben olvasható.

A közmeghallgatáson többen aggályosnak nevezték a Balaton Volán új, tervezett városi menetrendjét, a felvetett kérdésekre Csima László, a közlekedési cég vezérigazgatója reagált.
– A helyi járatok üzemeltetése 44 millió forint veszteséget termel jelenleg, úgy, hogy a járatokon nagyon kevés az utas. Ezért kellett racionalizálni a menetrendet, amely kétségkívül járatszűkítést tartalmaz, viszont a város valamennyi fontos pontjára biztosítja a tömegközlekedést – vélekedett a fórumon a Balaton Volán vezérigazgatója, aki úgy fogalmazott: a januárban életbe lépő menetrendet az első negyedév tapasztalatai és az időközben felmerült jogos igények alapján újra megvizsgálják majd és a szükséges pontokon változtatnak rajta.
A menetrend részletes terve, a járatok térképei bővebben itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2021 >
Január 23
  • 23
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004