Detre Diána kijutott az olimpiára

Detre Diána olimpiai részvételi jogot szerzett a női RS:X szörf kategóriában az olimpiai hajóosztályok kvalifikációs világbajnokságán, az ausztráliai Perthben. A BYC versenyzője a tízfutamos versenyen a nemzetek sorrendjében a 21. helyen végzett, ezzel az első lehetséges alkalommal kvalifikálta magát az olimpiára.

 

Megvan az első magyar kvalifikáció a 2012-es Londoni Olimpiára! Detre Diana izgalmas, kiélezett versenyben, az utolsó futamon legyőzve holland vetélytársát szerzett indulási jogot az olimpiára.

A december 3-18 között zajló vb-n a következő héten még három hajóosztályban érdekeltek a magyarok. Közülük korábbi eredményeik alapján elsősorban Berecz Zsombortól (Laser) és Gádorfalvi Árontól (RS:X Férfi Szörf) várható olimpiai kvalifikáció.

Detre Diána már a második olimpiájára készülhet, hiszen 2008-ban is az utazó küldöttségben volt, osztályában a 22. helyen végzett – ez magyar női szörföstől a legjobb ötkarikás eredmény.
A londoni olimpia szörfversenyeit a dorseti Weymouthban és Portlandben – mindkét település az Egyesült Királyság kedvenc vitorlázóhelyei közé tartozik – rendezik meg 2012. július 29. és augusztus 11. között, RS:X kategóriában augusztus 7-én zárul a viadal.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.