Oldal kiválasztása

Bezárt a korcsolyapálya

Szerző: | 2012-02-16.

A vízirendészet bezáratta az Esterházy strand korcsolyapályáját. A hétvégén biztos nem lehet tehát korcsolyázni a strandon. A Balaton jege vizes, helyenként megrepedezett, korcsolyával rámenni életveszélyes. A Vitorlás tér öblében is lezárták a pályát, tócsákban áll már a víz a jégen.

 

– Használhatatlan, nagyon rossz állapotú a jég, az elmúlt napok időjárása megrongálta a felületét, ráadásul az olvadás miatt sok helyen víz borítja a jeget. Bezártuk az Esterházy strandot, hacsak nem érkezik valami komolyabb lehűlés, úgy tűnik ennek a korcsolya szezonnak vége – válaszolta érdeklődésünkre Szeles Ákos, a Probio Zrt munkatársa.

Információink szerint a vízirendészet bezáratta a tó többi hivatalos korcsolyapályáját is. Figyelmeztettek, hogy balesetveszélyes a jégre menni.

Az Esterházy strand elsőként nyitott ki a Balaton partján, hetekig üzemelt, több tízezren korcsolyáztak a pályáján.

 

Korábbi hírek

Rendkívül sokan látogatták az elmúlt több mint két hétben a díjtalanul használható, tízezer négyzetméteres pályát, a hétvégi napokon rendszeresen 3-4 ezren korcsolyáztak a tó jegén. A Balaton-parton elsőként nyitó Esterházy pálya a sportolás mellett a közösségi élet egyik fontos helyszíne lett, a strand igazi találkozó hely: forralt borral, tükör jéggel, lányokkal, fiúkkal és balatoni panorámával.

A tervek szerint február közepén a helyi középiskolák, rá egy hétre pedig a füredi általános iskolák tartanak jégnapot a strandon.

A Vitorlás Étteremnél forgatás is volt, Borbás Marcsi és az M1 Gasztroangyal stábja látogatott a városba. Kiszely Pál képviselő, a helyi horgász egyesület elnöke a Vitorlás tér előtti öbölben léket vágott a Balatonba, majd csukából kaviárt készített illetve megmutatta a ruszli készítés fortélyait. A stáb kedden ellátogatott a Figula pincészetbe és a Karolina kávéházba, és természetesen főztek is Füreden. (Várhatóan február 25-én, szombaton, 17.40 kor kerül adásba az M1-en a füredi forgatás.)

A strandi korcsolyapálya hétköznapokon 13-19 óra között, míg a hétvégén 9-19 óra között van nyitva. A belépés díjmentes, a terület szabadon látogatható. A hivatalos nyitvatartási időben vízimentő felügyelet működik, a fenntartó Probio Zrt biztosítja a pálya megvilágítását, és a területen illemhely is üzemel. A látogatók parkolása is biztosított, hiszen az Annabella szálloda parkolóját megnyitották, itt tehetik le autójukat a korcsolyázni érkezők.
A móló melletti öbölben reggel 8-tól késő estig várják a korcsolyázókat.

Kattintson a képre, nézze meg a fotógalériát.

{photogallery}346{/photogallery}


A jég állapotával, a pálya biztonságos használatával kapcsolatban hétköznapokon 8-14 óra között a 87/342-633-as telefonszámon, hétvégén pedig a 06/20/936-1887-es mobilszámon lehet érdeklődni.

 

A sajtószolgálat közlése szerint a vízirendészet munkatársai folyamatosan ellenőrzik, hogy a jégen tartózkodók betartják-e a szabályokat. Ha szabálysértést észlelnek, figyelmeztetnek, de háromezer forinttól húszezer forintig terjedő helyszíni bírságot is kiszabhatnak. Baleset esetén a 112-es telefonszámon illetve a 1817-es vízi segélyhívó számon lehet segítséget kérni.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2020 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004