Oldal kiválasztása

Navracsics Tibor Füreden

Szerző: | 2012-02-16.

Jobb elérhetőségű és minőségű, stabilabb egészségügyi ellátást szeretnénk az országban, ezt segíti elő ez az Európa szerte is egyedülálló fejlesztés – fogalmazott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, az egészségügyi szolgáltatóknak létrehozott új informatikai hálózat füredi bemutatóján.

 

– Az elmúlt években sok vita volt arról, hogyan alakítsuk át a hazai egészségügyet, miként lehetne európai színvonalúvá tenni az ellátást. Igyekszünk forrásokat biztosítani ehhez, az Új Széchényi Terv keretében például 137 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. A most bemutatott informatikai rendszer, amely elősegíti az egészségügyi intézmények közötti kommunikációt, elérhetővé teszi egy-egy beteg kortörténetét és diagnózisát, úgy gondolom, nagyban javíthatja az egészségügyi szolgáltatások színvonalát. Az ilyen informatikai fejlesztéseknek komoly jövője lehet az egészségügyben, és mindenképpen növelik Magyarország versenyképességét – vélekedett a miniszterelnök-helyettes.
Navracsics Tibor
a rendszer működéséről tartott bemutató megtekintése után a városban újonnan épült tudományos központban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az informatikai rendszer a közigazgatásban is jól használható lenne, elősegítené például az önkormányzatok közötti adatkommunikációt, így a közeljövőben megvizsgálják alkalmazásának lehetőségeit.

A HISCOM (Hospital Information System and COMmunication) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében megvalósított több mint 600 millió forintos egészségügyi adatkommunikációs fejlesztés, amelyhez 300 millió forintos támogatást nyújtott az Európai Unió. A balatonfüredi székhelyű Pan-Inform Kft. által kifejlesztett világviszonylatban is újdonságnak számító rendszer összeköti az egészségügy szereplőit. Egy olyan on-line hálózat, aminek a segítségével az egészségügyi ellátás során a kezelőorvos elektronikus formában azonnal hozzáfér – a beteg hozzájárulásával – az őt érintő valamennyi adathoz, vagyis a páciens kórtörténetéhez. A rendszerről bővebben itt.

– Ez egy informatikai közmű, egymástól függetlenül működő egészségügyi intézmények informatikai rendszereit köti össze. Tavaly év végén fejeztük be a fejlesztést, több európai országból is érdeklődnek iránta. Ez egy szolgáltatás, amiért az egészségügyi intézményeknek havi díjat kell majd fizetniük, a betegek viszont ingyen férhetnek hozzá. Természetesen először itt a régióban szeretnénk minél több egészségügyi intézménybe bevezetni a rendszert- vélekedett Náray Gábor Zsolt, a fejlesztési projektet irányító Pan-Inform Kft. ügyvezető igazgatója.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
December
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004