Hobo tízparancsolata

Dalok, versek és tízparancsolat – Hobo, alias Földes László előadásában. Úton lenni a boldogság, megérkezni a halál – így szól a közel hetven előadást megért zenés darab mottója. A Csavargók tízparancsolata című sajátos monodrámával zárul a Pannon Várszínház exkluzív színházi sorozata.

 

– Utakról esik szó a Csavargók tízparancsolatában, a vándorlásról, amely látszatra fizikai cselekedetek sorozata, valójában azonban jelképekkel, titkokkal teljes szellemi barangolás. Tíz parancsolatból áll a darab, amely a csavargásról szól: legyen az országúti csavargás, zarándokút vagy akár szellemi kirándulás – mondta Hobo az MTI-nek, aki a monodráma tízedik parancsolatáról, amely úgy szól, hogy légy szerelmes az életbe, azt mondta: még mindig szerelmes az életbe, nem hagyja, hogy elrontsák.

A monodráma alapjául szolgáló azonos című kötet 1999-ben jelent meg, 2006-ban készült belőle színdarab. A két mű mégsem azonos, a színházi előadásba sok minden belekerült, ami a könyvben nem szerepel.
Az est gerincét a kötet versei adják, közben az útélményeket legerőteljesebben kifejező dalokat hallhatja a közönség. A szerző megjegyezte, hogy a mintegy hetven előadást megélt Csavargók tízparancsolatát a debreceni Csokonai Színház mellett eddig a Budapesti Kamaraszínházban mutatták be, Balatonfüreden most láthatják először.

A szabadságról és a szabadság kereséséről szól az előadás. Nem komor Istenre vágyik Hobo, hanem a játszóembert, a csavargókat csavargóságukban megtartva védelmező Istent szólítja – írja a Kossuth-díjas előadóművész a produkció ismertetőjében, aki úgy véli: minden útra kelés az otthonra találás reményében történik, minden megérkezésben benne van a megállapodás reménye, minden kicsomagolásban ott a sejtelem, hogy innen is tovább kell állni előbb-utóbb.

A tíznél is több dalt magában foglaló, Vidnyánszky Attila rendezte, zenés előadás március 17-én, szombaton lesz az Anna Grand Hotel színháztermében. További részletek.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.