Oldal kiválasztása

Hobo tízparancsolata

Szerző: | 2012-03-07.

Dalok, versek és tízparancsolat – Hobo, alias Földes László előadásában. Úton lenni a boldogság, megérkezni a halál – így szól a közel hetven előadást megért zenés darab mottója. A Csavargók tízparancsolata című sajátos monodrámával zárul a Pannon Várszínház exkluzív színházi sorozata.

 

– Utakról esik szó a Csavargók tízparancsolatában, a vándorlásról, amely látszatra fizikai cselekedetek sorozata, valójában azonban jelképekkel, titkokkal teljes szellemi barangolás. Tíz parancsolatból áll a darab, amely a csavargásról szól: legyen az országúti csavargás, zarándokút vagy akár szellemi kirándulás – mondta Hobo az MTI-nek, aki a monodráma tízedik parancsolatáról, amely úgy szól, hogy légy szerelmes az életbe, azt mondta: még mindig szerelmes az életbe, nem hagyja, hogy elrontsák.

A monodráma alapjául szolgáló azonos című kötet 1999-ben jelent meg, 2006-ban készült belőle színdarab. A két mű mégsem azonos, a színházi előadásba sok minden belekerült, ami a könyvben nem szerepel.
Az est gerincét a kötet versei adják, közben az útélményeket legerőteljesebben kifejező dalokat hallhatja a közönség. A szerző megjegyezte, hogy a mintegy hetven előadást megélt Csavargók tízparancsolatát a debreceni Csokonai Színház mellett eddig a Budapesti Kamaraszínházban mutatták be, Balatonfüreden most láthatják először.

A szabadságról és a szabadság kereséséről szól az előadás. Nem komor Istenre vágyik Hobo, hanem a játszóembert, a csavargókat csavargóságukban megtartva védelmező Istent szólítja – írja a Kossuth-díjas előadóművész a produkció ismertetőjében, aki úgy véli: minden útra kelés az otthonra találás reményében történik, minden megérkezésben benne van a megállapodás reménye, minden kicsomagolásban ott a sejtelem, hogy innen is tovább kell állni előbb-utóbb.

A tíznél is több dalt magában foglaló, Vidnyánszky Attila rendezte, zenés előadás március 17-én, szombaton lesz az Anna Grand Hotel színháztermében. További részletek.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
január 29 - február 04
  • 29

    A helység kalapácsa

    17:00 -19:00
    2024.01.29
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca

    Színpadon Petőfi műve.

  • 30
    Nincsenek események
  • 31
    Nincsenek események
  • 01
    Nincsenek események
  • 02
    Nincsenek események
  • 03

    Arácsi farsang

    10:00 -17:00
    2024.02.03
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.

    Jelmezes felvonulás, kiszebáb égetés.

  • 04
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004