Rekord a Balaton Szupermaratonon

Pályacsúccsal zárult az 5. Balaton és FélBalaton Szupermaraton. Közel ezren vállalkoztak arra, hogy a négy nap alatt, a lehetséges tizenegy különböző mód valamelyikén részt vegyenek a balatoni futószezon első versenyén. Ezúttal is megrendezték a klasszikus távot, a MaratonFüredet.

 

A Balaton Szupermaraton távon összesen 195,4 kilométer várta a futókat, a FélBalaton Szupermaratonon pedig két nap alatt 95,8 kilométert lehetett teljesíteni Badacsonytól Siófokig. Bármely naphoz csatlakozhattak a futók a Maraton+ keretében, a harmadik napon rendezték meg a hagyományos MaratonFüredet.

Az első napon, az esemény történetében először, a mezőny Siófokon a Balaton medréből, egy homokpadról indult. A cél Fonyódon volt 46,7 kilométer megtétele után. Innen rajtolt el a második, leghosszabb nap, a cél 52,9 kilométerre volt Szigligeten, a vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból indult a mezőny, itt már a FélBalaton Szupermaraton teljesítői is csatlakoztak a 43,6 kilométeres távhoz Balatonfüredig. A negyedik napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 52,2 kilométeres szakasz zárta az eseményt.

A klasszikus távot a MaratonFüredet ezúttal a Badacsonytomaj – Balatonfüred távon kellett teljesíteni.

A Balaton Szupermaraton csapatversenyében új pályarekord született, a Coca-Cola Testébresztő 1 csapat 9 perccel megjavítva az előző rekordot, 12:04:43 alatt kerülte meg a Balatont, annak ellenére, hogy az utolsó napon még a szembeszél is hátráltatta a futókat.
Az egész rendezvény legidősebb indulója a 72 éves Bozó Pál volt, aki egyéniben teljesítette a leghosszabb, 195,4 kilométeres távot.

Részletes eredmények és képek a versenyről itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.