Oldal kiválasztása

Óz, a nagy varázsló Balatonfüreden

Szerző: | 2012-05-16.

A világhírű társulat, a Győri Balett, L.F. Baum Óz, a csodák csodája közismert műve alapján készült Forgószél, avagy a képzelet csodája című előadását mutatja be a városban. Az idén színpadra állított mesebalett egy látványos, szerethető produkció. Kezdődik a Kisfaludy Színház évadja.

 

A Kisfaludy Színház meghívására érkezik a városba a Győri Balett. A társulat a „Fiatalok a fiatalokért” pályázati program keretében állította színpadra a népszerű történetet. A rendező, koreográfus, Velekei László rendkívül látványos előadása a tánc megismertetését és megszerettetését tűzte ki célul a gyermekek körében, amihez szívesen csatlakozott a Kisfaludy Színház is.

– Lenyűgöző az előadás, amely bár mesebalett, nem csak a gyerekeknek szól. Nagy színházi produkció, látványos jelmezekkel, díszlettel, különböző zenékből válogatott montázsokkal és háttérvetítéssel. A néző úgy érzi, mintha maga is benne ülne a történetben. Szépen mesél a tánc nyelvén arról, hogy milyen fontos a barátság, a szeretet. A balett története egyébként egyszerűbb, mint az eredeti meséé. Az előadás megértésében segít, hogy a táncok mellett Dorka kutyája, Toto is végigmeséli a történetet. Az előadás megszeretteti a gyerekekkel a balettet, közel hozza hozzájuk ezt a számukra még új és idegen műfajt – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház igazgatója.

A május 18-án, 15 órai kezdettel a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban tartandó előadás részletei itt.

A Győri Balett vendégjátékával elindul a Kisfaludy Színház nyári előadássorozata. A színház szerepet vállal a városi nagyobb rendezvényekben, előadásaik láthatók lesznek a Korok Fesztiválján és a könyvhéten, a Balatonfüredi Művészeti Fesztiválnak pedig egyik főszervezői.

Már elérhető a Kisfaludy Színház megújult honlapja, amelyen az előadások részletes ismertetői mellett jegyet is lehet rendelni a színház különböző programjaira.

– Kész a színház műsora, több izgalmas előadást láthat majd a közönség. Mindenképpen kiemelném Udvaros Dorottya, Dés László és Cserhalmi György Átutazó című estjét illetve az Isteni Sarah és a Jeanne D’Arc című előadását. Lesznek saját programjaink is. Július 20-21. között megrendezzük a Füred Jam kétnapos könnyűzenei fesztivált, amellyel új hagyományt szeretnénk teremteni. Fellép majd a Quimby, a Ladánybene 27, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Ripoff Raskolnikov, az Ocho Macho, Frenk, a Wasabi Kht. valamint a Kisfaludy Színház KultúrKommandója – tette hozzá Kéri Kitty.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Május

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004