Oldal kiválasztása

Sportpályák a diákoknak

Szerző: | 2012-10-27.

Két műfüves pályát avattak a városban. A látvány-csapatsportokat támogató program keretében kialakított pályák, két városi tanintézményben teremtik meg a tanulók és a mozogni vágyók számára a megfelelő sportolási feltételeket, illetve erősítik a labdarúgó utánpótlás nevelést.

 

– A magyar szövetségnek eltökélt szándéka, hogy új sportpályákat építsen, különösen az iskolák területén, hiszen nagyon fontos a mindennapi mozgás, sportolás biztosításának lehetősége és persze fontos a futball utánpótlás nevelése is. Meg kell becsülni, hogy a gyerekek végre jó körülmények között kedvükre sportolhatnak – vélekedett a szakképző iskolában rendezett átadó ünnepségen Dunai Antal, az MLSZ nagykövete, aki kiemelte, nagy öröm számára, hogy Füreden ilyen sokan szeretik a diáksportot, a labdarúgást és még hajlandóak tenni is érte.

– Megállapodtunk a Balatonfüredi Futball Klubbal illetve a Kölyök Labdarúgó Klubbal, hogy rendszeresen szerveznek majd itt különböző sportrendezvényeket, szabadidős programokat – fogalmazott Hári Lenke alpolgármester, aki hozzátette: a Református Általános Iskola illetve a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola területén felépített sportpályákat az önkormányzat és az MLSZ közös munkájának eredményeként vehetik birtokba a gyerekek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) idén márciusban hirdette meg az országos pályaépítési programját, amelyre a város önkormányzata sikeresen pályázott. A két kisméretű, 20×40 méteres pálya építési költsége 56 millió forintba került, amelyhez az önkormányzat 30 %-os önrésszel, mintegy 17 millió forinttal járult hozzá. A tárgyi eszközök beszerzését az MLSZ és a város együttműködési megállapodás keretében biztosítja.
A város feladata lesz a továbbiakban a pályák működtetése, karbantartása és üzemeltetése. Balatonfüreden a TAO támogatási konstrukcióban ez a két pálya volt az első beruházás, a tervek szerint azonban további hasonló fejlesztések várhatóak a városban.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004