Oldal kiválasztása

A zene felemel

Szerző: | 2012-11-09.

Snétberger Ferenc a nemzetközi szinten elismert gitárvirtuóz és tanítványai adtak hangulatos koncertet telt ház előtt a zeneiskola dísztermében. Volt klasszikus zene, jazz, tangó, improvizáció, sőt még saját szerzemények is. Vastaps fogadta a fiatal zenészeket. Várjuk az ígért folytatást.

 

A Felsőörsön működő, modellértékű képzés, a Zenei Tehetség Központ első illetve másodéves diákjai közül léptek fel néhányan a zeneiskolában. A roma növendékeket tanáruk Snétberger Ferenc egyenként konferálta fel, sőt esetenként beállt közéjük zenélni, egészen különleges hangulatot teremtve ezzel.

A csurig telt nagyteremben a koncert előtt levetítettek egy részletet Almási Ferenc filmrendező készülő dokumentumfilmjéből is, amely a Zene felemel mottó alapján működő felsőörsi tábort, az ott tanuló zenészeket mutatja majd be. Mészáros Zoltán a zenei tehetség központ ügyvezető igazgatója bejelentette: terveik szerint a fiatal tehetségek ezentúl minden évben adnak majd egy-egy koncertet Füreden.

Képgalériához katt a kis képre.

{photogallery}1465{/photogallery}

A korábbi felsőörsi diáktábor helyén létesült központ, Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával tavaly óta működik. Évente 60 tehetséges 12-20 év közötti hátrányos helyzetű roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei képességeik kibontakoztatására. A szűrővizsgákon kiválasztott diákok nyáron Felsőörsön tanulhatnak hat héten át elismert zenész-tanárok vezetésével, majd ősszel és tavasszal további 3-3 hetes zenei kurzuson vesznek részt. Emellett a központban további 12 hetes oktatás zajlik, leginkább angol nyelvből, és roma kultúraismereti tárgyakból. Az órák keretében több zenei stílust, a könnyűzene különböző válfajaitól a klasszikus zenéig, sajátítanak el a növendékek. A tanárok és a kivételes tehetségek közös munkájának meg is lett az eredménye, idén egyebek mellett a Művészetek Palotájában adtak nagyszabású koncertet.

– Micsoda munka volt ez az egy év! Sokat feladtam saját életemből, karrieremből, de mégis úgy érzem, mindenért kárpótol ez az iskola. Nagyon sok erőt, energiát adott, megváltoztatta az életemet. Nehéz szavakkal leírni mindazt, amit érzek, túlnő minden elképzelésen, ezt folytatni kell! És folytatni kell a zenei tehetségek felkutatását is – vélekedett a koncert után Snétberger Ferenc.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ folyamatosan várja a dzsesszre, világzenére és klasszikus zenére is nyitott, hangszeren már játszó fiatalok jelentkezését. Bővebb információ a www.snetbergerkozpont.hu oldalon.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
január 30 - február 05
  • 30
    Nincsenek események
  • 31
    Nincsenek események
  • 01
    Nincsenek események
  • 02
    Nincsenek események
  • 03
    Nincsenek események
  • 04
    Nincsenek események
  • 05
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004