Oldal kiválasztása

A BKSE kézisei a legjobbak között

Szerző: | 2012-11-28.

A Magyar Kézilabda Szövetség kihirdette az idei év legjobbjait, az elismerő címet két füredi kézilabdázó is megkapta. A szövetség döntése értelmében az év legjobb férfi junior játékosa a húszéves balátlövő Zdolik Bence, míg a legjobb ifjúsági játékosa a 17 éves jobbszélső Hornyák Péter lett.

 

Az év legjobb női játékosának Tomori Zsuzsannát, legjobb férfi kézilabdázójának Császár Gábort választották.

Vetési Iván az MKSZ elnöke hangsúlyozta: a kitüntetés nem pusztán egy díj, hanem jelzés is. – A legjobbakra mindig felnéznek, mindig példaképeknek kell lenniük a pályán, és azon kívül is.

Az elismerés nem véletlenül került a füredi kézilabdázókhoz hiszen a Balatonfüredi Kézilabda Egyesület évek óta kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás képzésre, a klub eltökélt szándéka, hogy minden évben olyan tehetségeket neveljen ki, akik stabil NB.I-es játékosokká érhetnek, a legjobbak pedig eljussanak akár a válogatottságig.

A képen a két díjazott kézilabdázó: Zdolik Bence és Hornyák Péter.

A füredi kézilabda utánpótlás számára két középfokú iskola nyújt hátteret, sőt a Széchenyi Szakiskola a kollégiumával is az utánpótlás rendelkezésére áll. A klub együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Általános Iskolával is, ahol a gyerekek képzett szakemberek és egyben végzett pedagógusok irányításával ismerkedhetnek meg a sportággal.

Az utánpótlás korosztályok nevelését György László és Igor Zubjuk személyében szakképzett, már bizonyított edzők irányítják, Szathmári János pedig a magyar válogatott kapusain kívül a füredi utánpótlás tehetségeit is pallérozza.

A megfelelő képzés mellett a kézilabdát szolgáló infrastruktúra is sokat fejlődött a városban, az utánpótlás korú játékosoknak saját kondicionáló termet rendeztek be, jövő év tavaszára pedig elkészül a Lóczy gimnázium mellett épülő 300 néző befogadására alkalmas tornacsarnok.

Az egyesület az országos bajnokságokban három korosztályt versenyeztet. A serdülők 22 fős kerete Igor Zubjuk vezetésével, az ifjúságiak és a juniorok 21-21 fős kerete pedig György László vezetésével napi két edzésen vesz részt és küzd a korosztályos bajnokságokban.

A füredi juniorok a 2011/2012-es szezonban országos bajnokok lettek, megszerezve ezzel a füredi kézilabda első NB.I-es aranyérmét. Az ifjúsági csapat az Országos Ifjúsági Kupa ezüstérmese lett, és bajnoki negyedik helyezett.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004