Oldal kiválasztása

Gyógyközpont lesz Füreden

Szerző: | 2012-12-21.

Új gyógyászati és kutatóközpont létesül a városban. Az Anna Grand Hotelben, a tervek szerint jövő tavaszra elkészülő központot a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel látják el, a hazai illetve a külföldi gyógyturizmusban valamint a betegségmegelőzésben egyaránt fontos szerepe lehet.

 

– Több verziója volt már a gyógyközpont megvalósításának, most úgy tűnik, hamarosan elindulhat a beruházás. Az eredeti tervekkel szemben nem épül új létesítmény, helyette a beruházók a városban már meglévő lehetőségeket használják ki, ezáltal viszont egy jelentősebb eszközbeszerzés valósul meg és több munkahely is létesül. A város támogatja a fejlesztést, hiszen a gyógyturizmus Füred egyik markáns része – mondta az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón dr. Bóka István polgármester.

Az új gyógyászati és kutatóközpont kialakítása 1,7 milliárd forintba kerül majd, amelyhez uniós forrásból 860 milliós támogatást kaptak a beruházók. Az Anna Grand Hotel Blaha Lujza utcai szárnyában, mintegy ezer négyzetméteren helyet kapó központban 35-en dolgoznak majd. Amennyiben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóváhagyja a programot, már januárban elkezdődik a központ kialakítása, amely a tervek szerint március végére el is készül.

– A legmodernebb diagnosztikai eszközök kerülnek a központba, ahol MR, CT, és ultrahangos vizsgálatokat végzünk majd, amelyek elsősorban a szív és érrendszeri illetve a daganatos betegségek feltárása alkalmasak. Szoros szakmai együttműködést tervezünk a Szívkórházzal és a megyei kórházzal. Ez lesz itthon a legmodernebb diagnosztikai központ. A szűrővizsgálatok egész tárházát nyújtjuk majd, de helyet kap itt egy speciális, Magyarországon még sehol nem alkalmazott eljárás is, amely műtéti beavatkozás nélkül segít a rákos sejtek elpusztításában – összegzett dr. Lőrincz Sándor a beruházást végző cég ügyvezetője, aki kiemelte: a kutatásra is nagy hangsúlyt fektetnek majd.

Dr. Rácz Jenő a megyei kórház igazgatója is hangsúlyozta, hogy nagy lehetőségek vannak a gyógyturizmusban. A központ magas színvonalú diagnosztikai szolgáltatásai nagy segítséget jelenthetnek a betegségmegelőzésben – tette hozzá az igazgató, aki együttműködési megállapodást írt alá a gyógyközpontot létesítő céggel.

– Hosszú távú bérleti szerződést kötöttünk, hiszen a gyógyközpont jól illeszkedik a hotelünk gyógyturisztikai szolgáltatásaihoz. A Gyógyító Magyarország programhoz ideális helyszín Füred, itt a turizmus és a gyógyászat kitűnően tudja támogatni egymást – fogalmazott Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel ügyvezetője.

Az eseményen Bóka István polgármester bejelentette: a város négy turisztikai pályázata is támogatást kapott, így megvalósulhat a látogatóközpont, a vitorlás múzeum kialakítása, a kikötő bővítése valamint a parti sétány fejlesztése is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004