Oldal kiválasztása

Díjazták a legjobb sportolókat

Szerző: | 2013-02-18.

Átadták a város legjobb sportolóinak és vezetőinek járó díjakat. A Balatonfüred Sportjáért kitüntetést a tavaly Magyar Kupa Futamot nyerő Benedek István kerékpározó kapta, sportvezetőként pedig a története legjobb idényét futó férfi kézilabda csapat edzőjét Sótonyi Lászlót díjazták.

 

A Balaton Szabadidő Központban rendezett díjátadó ünnepségen dr. Bóka István polgármester kiemelte: az elmúlt évben is jól szerepeltek a füredi sportolók, többen közülük a londoni olimpián is helytálltak. A polgármester hangsúlyozta: több jelentős sportfejlesztés történt a városban, pályák épültek, a Yacht Club a nyáron világversenyeknek adhat otthon, és nyertes pályázatok révén több program indulhat el a közeljövőben, mint például a Balatonfüredi Futball Club rehabilitációs központjának megépítése vagy az uszoda kialakítása.

Balatonfüred Sportjáért elismerésben részesült Benedek István kerékpározó évek óta képviseli sikeresen a várost és a Balaton-Party Kerékpár Egyesületet az országúti kerékpáros szakágban. Példamutató kitartással készül minden versenyre, sportszerű magatartása kiemelkedő. 2010-ben megnyerte a Hegyi Bajnokságot, 2011-ben magyar bajnok lett az Amatőr Kupában. Tavaly a Magyar Kupa Futam győztese lett, és megnyerte a Kínok Kínja Budapest Bajnokságot. Dobogós helyezést ért el a Tarján Kupán, a Tihany Kupán és a Péti Nagydíjon. A Nemzetközi Dolomit Extrém Bajnokságon bronzérmet szerzett.

– Váratlanul ért a díj. Abban bíztam, hogy a kerékpárosok között majd kapok elismerést, de erre a kitüntetésre nem számítottam. Ötvennégy éves vagyok, igyekszem folyamatosan fejlődni. Annak idején az egészségi állapotom miatt kezdtem el kerékpározni, hiszen majd száz kilogramm voltam. Elkezdtem sportolni, hát, ez lett belőle – mondta Benedek István.

A sportvezető kategóriában Sótonyi László a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttes vezető edzőjének munkásságát ismerték el. Tavaly vezérletével a férfi kézilabda csapat története legeredményesebb szezonját produkálta, dobogón végzett a bajnokságban, és kiharcolta a nemzetközi kupában való indulást.
Sótonyi László a sportág alapjait szülőhelyén, Csurgón sajátította el édesapjától, aki a kispályás kézilabda egyik megalapítója volt a városban és Somogy megyében egyaránt. Pályafutása az NB I-ig, a Fotex Veszprémig ívelt, sokszoros magyar válogatott. Egy vállsérülés azonban a játék korai befejezésére kényszerítette, de édesapja példáját követve edzőnek állt. Balatonfüredre a 2009/2010-es szezon közepén érkezett és a Magyar Kupa bronz helyezéséig, a nemzetközi szereplésig vezette az együttest. A 2011/2012-es szezonban pedig a füredi kézilabdázás történetének eddigi legjobb eredményeit érte el. Az idei szezonban újabb nagy feladat előtt áll: fiatal tehetségeket kell beépítenie a csapatba, megalapozni a füredi kézilabdázás jövőjét.

A Füred tévé tudósítása az eseményről itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Január
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004