Oldal kiválasztása

A város legkedvesebb cukrászdája

Szerző: | 2013-06-04.

Megújult a város egyik emblematikus vendéglátóhelye a Kedves Cukrászda. Igazi, békebeli kávéházi hangulatot ígér Dobai András, aki a Kredenc Borbisztróval már bizonyította: van érzéke ahhoz, hogyan kell menő kulthelyet létrehozni a városban. Debütálás a hétvégén a füredi borutcával.

 

Kávézós, reggelizős, újságolvasós, találkozós, könnyű ebédelős, délutáni süteményezős, torta megrendelős, fagyizós, lassító teázós, randevúzós, lazító koktélozós, könnyű vacsorázós, zenehallgatós, bohém, zsongó kávéház  – ilyennek szánják a Kedvest.

– Vettük a bátorságot, és három éve Budapestről ideköltöztünk, hogy elindítsuk kis családi vállalkozásunkat, a Kredenc Borbisztrót. Egy kedves, megfizethető üzlethelyiséget kerestünk olyan utca képpel, hangulattal, amibe az általunk elképzelt bisztró beleillik, hát hol máshol, mint Füreden! Egy bohém kocsmát szerettünk volna nyitni, ahol a térség legfinomabb borai ihatók és még kulturális programok is vannak. A fővárosban elegáns vendéglátóhelyeken dolgoztam, láttam sok mindent, elég volt belőle, váltani akartam. Egy évig alig nyitották ránk az ajtót, aztán megtaláltak minket. A Kredenc a helyén van, most már csak pörgetni kell. Adta magát, hogy átvegyük a Kedves Cukrászdát. Egyszerűt, de nagyszerűt szeretnénk itt is csinálni, ami persze a legnehezebb. A régi patinás híréhez méltó, ám néhány szolgáltatásában felfrissített kávéházban gondolkodunk. Legyen ez a város legkedvesebb cukrászdája, ahol a klasszikus cukrászdai élmény mellett mást is kaphat a vendég – mondja Dobai András.


Jó környezet, finom italok, klasszikus és házi sütemények, bőséges reggeli, napi sajtó, minőségi kávé, esténként koktélok, na meg dumálós, elbújós sarok, a nézegetőknek pedig napfényes terasz, mindezt megfizethető áron, ami a parti részen kifejezetten kuriózumnak számít. A korán illetve a későn kelők, a ráérők, a délutáni ücsörgők, és az esti buliba készülők kávézója. Egyszerre szerethetően vidéki, patinás és barátságos hely, ahol jó zene szól, és békén hagyják a vendéget akkor is, ha csak egy kávé mellett ücsörög a teraszon. A tradícióknak megfelelően itt is lesznek programok, zene és főleg irodalom.

– Az a szolgáltatás és kínálat, ami a füredieknek megfelel, azzal az ideérkező vendégek tökéletesen elégedettek, boldogok tőle és visszajárnak ide akár Pestről is. Ez a mérce. Ha a fürediek visszatalálnak a Kedvesbe, akkor minden rendben lesz – teszi hozzá Dobai András (képünkön).

A Kedves Kávéház 1795-ben épült. A tízszobás, földszintes épületet, amelyhez már akkor a Balaton felé kert is tartozott, tulajdonosa révén közel száz évig Tallián házként tartották számon. A cukrászda csehsüveg boltozata máig változatlan, a földszinti részt viszont a 19. század elején klasszicista stílusban átépítették, majd emeletet húztak rá, hogy azonos magasságú legyen a mellette álló egykori postaépülettel. Volt Fittler nyaraló, Láng, majd később Filipovics cukrászda. 1925-ben mindenesetre már a fürdőhely leglátogatottabb cukrászdája és falatozójaként aposztrofálják. Az államosítás után, 1957-ben már Kedves a neve, ahol este 11 óráig táncolni is lehetett. 1980-ban átalakították, modernizálták, majd az irodalmi és kulturális rendezvények emblematikus helyévé vált.

A Kedves Cukrászda követhető a Facebookon itt, rendelés pedig a 20 261-0185 telefonszámon adható le.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Január
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004