Oldal kiválasztása

Függöny fel!

Szerző: | 2013-07-03.

Büszke vagyok arra, hogy Füreddel egy előremutató partnerséget kötöttünk – hangsúlyozta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház új igazgatója a Művészeti Fesztivál megnyitóján, amelyen aláírták a Nemzeti és a Veszprémi Petőfi Színház illetve a város közötti együttműködési megállapodást.

 

Az igazgató hangsúlyozta: nincs a világon még egy olyan ország, ahol nyaranta több mint száz színházi darabot játszanak, az ország egyedülálló a színház szeretetében, a közönség igényes és képes rajongani a színházért. A füredi művészeti fesztivál programja is bátor, színvonalas összeállítás – folytatta Vidnyánszky Attila, majd hozzátette: az egész országnak valahogy úgy kellene kinéznie, mint Fürednek.

– A Nemzeti Színház igazgatójaként ez az első partneri megállapodás, amit aláírok. Nyitni kell a sokszor sanyarú sorsú vidéki színházak felé, együtt gondolkodni velük, kinyitni minden lehetséges kaput, hogy azt a borzalmas szakadékot, amely még mindig létezik a főváros és a vidék között valahogy áthidaljuk – vélekedett Vidnyánszky Attila, a Vaszary Villában rendezett ünnepségen.

– Nagy megtiszteltetés számunkra ez a partneri kapcsolat. Színvonalas előadások sokasága érkezik Füredre már a következő évben. A színháznak komoly hagyományai vannak a városban, a Kisfaludy Színház jó úton jár, bízunk benne, hogy az együttműködés tovább erősíti a színházat – fogalmazott Bóka István polgármester.

– Jövünk, játszunk, belakjuk az új színtereket – összegzett röviden Eperjes Károly, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti vezetője, aki aztán Vidnyánszky Attilával és Bóka Istvánnal aláírta a két színház és az önkormányzat megállapodását.

Az együttműködési megállapodás értelmében a jövő évtől a két színház kamara bemutatóit a lehetőségek szerint évadszerűen, bérletes rendszerben mutatják be Füreden, a teátrumok művészei pedig rendszeresen fellépnek majd a város kiemelt kulturális eseményein. William Shakespeare születésének 450. évfordulójára külön rendezvényekkel készülnek a színházak, több gyermek és ifjúsági előadást mutatnak majd be a városban.

A megnyitó előtt a Sforzato Rézfúvós Kvartett a mólónál lehorgonyzott vitorlásról adott hangulatos koncertet.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Június 26
  • 26
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004