Oldal kiválasztása

Megkapta az ötvenmilliót a BYC

Szerző: | 2013-07-08.

260 milliós fejlesztést terveznek a Balatonfüredi Yacht Clubnál, a komplex beruházáshoz uniós pályázaton már nyert is 156 milliós támogatást a klub. A BYC a beruházáshoz szükséges önrész biztosításához támogatást kért a várostól, amit rendkívüli ülésen meg is szavazott a testület.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a legutóbbi testületi ülésen több képviselő jelezte, nem ismerik a beruházás részleteit, így Bóka István polgármester úgy döntött, hogy visszavonja az előterjesztést és azt külön ülésen tárgyalják meg. A beruházásról szóló részletes prezentációt Böröcz István a BYC ügyvezető igazgatója tartotta meg, amely után a képviselők egy tartózkodás mellett megszavazták a fejlesztéshez kért 50 millió forint támogatást, amelyet az önkormányzat két részletben biztosít majd.

A telephely fejlesztése egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően még 2007-ben kezdődött el, most a beruházás utolsó fázisához értek. A fejlesztéshez 103 millió Ft-os önrészt kell biztosítani, ennek felét kérte a klub az önkormányzattól.

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója kiemelte: a partmenti régi hangárt lebontanák, és a klubházhoz illeszkedő új hangárt építenének, amelyben tároló helyiségek, vizesblokk, öltöző, klubszoba, büfé és oktató szoba kapna helyet. – Ezzel befejeződne a BYC teljes infrastrukturális felújítása. A munkálatok a tervek szerint idén októbertől jövő áprilisáig tartanának – jegyezte meg Böröcz István.

– A BYC fejlesztése stratégiai kérdés a városban, a tradíciók, a klub értékei és a turisztikai vonzereje miatt egyaránt. A megnyert pályázat révén egy komplex beruházás valósulhat meg, ami színvonalában, minőségében jól illeszkedne a korábban már felújított sétányhoz – jegyezte meg Bóka István polgármester.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2023 >
Február

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004