Oldal kiválasztása

Kisfaludy Színház: Villontól a bábjátékig

Szerző: | 2013-11-25.

Irodalmi estek, színházi előadások, zene és Mesekastély – íme, a Kisfaludy Színház repertoárja advent idején. Szinte minden hétvégén gyerekelőadások, zenés est Pilinszky János verseivel, rádiószínház, bor és irodalom Figuláéknál, na meg Villon est Mácsai Pállal és Huzella Péterrel.

 

– Az adventre sok rendezvénnyel készültünk. Folytatjuk a gyerekeknek szóló Mesekastély előadásokat, minden hétvégére igyekeztünk valamilyen tartalmas családi programot szervezni. Folytatjuk a rádiószínházi esteket is, amit nagyon jól fogadott a közönség. Ezúttal két olyan darabot elevenítünk meg, amelyek a férfi és a nő egymásra találásáról szólnak, humorral és mély érzelmekkel. A bor és irodalom sorozatunkban ezúttal a cabernet sauvignon lesz a középpontban, és nem maradnak el a költészeti programjaink sem. Pilinszky János születésnapja alkalmából egy érdekes zenés estet mutatunk be, majd François Villon verseit szólaltatja meg Mácsai Pál és Huzella Péter – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház igazgatója.

A színház év végi rendezvényei a Kosbor Trió és Turek Miklós zenés Pilinszky estjével indulnak. A különleges hangszerekre épülő, egyedi dallamvilágot megszólaltató zenekar koncertje „középkorias-keleties” hangulatot ígér. A magyar irodalom egyik legnagyobb költőjének verseit Turek Miklós színművész mondja el, aki estjeivel egy új műfajt teremtett, a versszínházat.
A Mesekastélyban Bartha Tóni Bábszínháza révén a vásári játékok közkedvelt hőse, Paprika Jancsi lép színre, aki Rózsa Sándor helyett ugrik be az előadásba, gyerekkoncertet ad a Holló együttes, Módri Györgyi Luca napi történeteket, meséket, dalokat ad elő, közvetlenül Karácsony előtt pedig a népi betlehemes játékokat idéző bábjátékot láthatnak a gyerekek.
Bor, zene, vers címmel Kéri Kitty és Figula János igyekszik majd minél közelebb férkőzni ezúttal a cabernet sauvignon-hoz. Az irodalom, a bor és a zene jó kis találkozása lesz ez a méltán szeretett Figula pincészetben. Lesz Szép Ernő és Mark Twain darabjából rádiószínház, december 27-én pedig Befogad és kitaszít a világ címmel Mácsai Pál és Huzella Péter Villon estjén elhangzanak a híres balladák.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004