Oldal kiválasztása

Lepusztult hotelből gyógyszálló

Szerző: | 2013-11-29.

Gyógyszállóként is működő, a Balaton északi partján egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, négycsillagos szálló lesz a mintegy hat éve teljesen üresen álló Füred Hotel. A munkálatok májusban kezdődnek, 2015 nyarára el is készül a 220 szobás szálló és a mellé tervezett két apartman ház.

 

A Füred Hotel, amely évtizedeken keresztül a város egyik legforgalmasabb szállója volt, közel hat éve áll teljesen kihasználatlanul. A korábbi tulajdonos, évekkel ezelőtt az Új Széchenyi-terv keretében 450 millió forint támogatást nyert az épület rehabilitációjára, de a munkálatok el sem kezdődtek, a pályázati forrás pedig így elveszett. A Flamingó Hotel tulajdonosa, Czigle János a közelmúltban vette meg a part menti hotelt, amelyet 6,5 milliárd forintból épít át.

– Komoly terveink vannak. Hasznosítani szeretnénk a föld alatti gyógyvizeket. Különböző terápiákat nyújtó gyógyszállóban gondolkodunk, ezzel az északi parton teljesen egyedülálló szolgáltatást ad majd a hotel. Kétezer négyzetméteres wellness részleget, kültéri és beltéri élményfürdőt tervezünk, és lesz egy több, mint ezerfős konferencia központ is. A hotel mellett két, együttesen negyven apartmanból álló, saját wellness részleggel rendelkező épületet is tervezünk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Czigle János.

A tulajdonos érdeklődésünkre elmondta: a látványtervek még készülnek, de az biztos, hogy a jelenlegi szálló épületének csak a vázszerkezetét hagyják meg, teljesen új, a környezetbe illő külsőt kap majd a szálloda, amelynek kivitelezéséhez igyekeznek pályázati úton uniós forrást is szerezni.

Jövő májusban kezdődik a hotel átépítése, a tervek szerint 2015 nyarára el is készül a négycsillagos, 220 szobás szálló illetve az épület keleti és déli oldala mellé tervezett, 60-120 négyzetméteres part menti lakásokat tartalmazó egy-egy apartman ház.

– Saját strandja van a hotelnek, ami nem túl nagy, hiszen csak 170 méteres partszakasz, de azt tervezzük, hogy ezt nyitottá tesszük, a helyi lakosok belépőt válthatnak majd ide. Minőségi szállodát tervezünk, amely szolgáltatásaiban a Flamingó Hotelt is felülmúlja. Elsősorban a belföldi turizmusra építünk majd, a Flamingóban is azt látjuk, hogy jelentős igény van a minőségi szolgáltatásokra, itt az éves bevétel 75 százalékát a hazai turisták hozzák. A Széchenyi sétány felújítása most zajlik, az új sétány illetve a felújított Füred Hotel együtt imponzáns lesz – válaszolta kérdésünkre Czigle János.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Február

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004