Oldal kiválasztása

Svéd lány füredi szívvel

Szerző: | 2013-12-27.

Egy füredi lány is bejutott az idei Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti válogató műsorába, A Dal című zenei versengésbe. Joni alias Tóth Johanna dala 435 szám közül került a legjobb harminc közé.

– Szeretem és kötődök Füredhez. A családom nagy része, még mindig a városban él, én pedig szinte valamennyi nyaramat itt töltöm. Testvéremmel itt strandolunk, élvezem a balatoni klímát, gyerekként itt játszottunk a kertben, rohangáltunk a szőlők között, a legtöbb boldog emlék ideköt. Különös hangulata van Fürednek, sok finom íz, bor, különleges szépségű terek és sok jó nyári zene köt ide. A közel kétmilliós Stockholmban élek, ami nagyon sokban különbözik Füredtől, de két fontos hasonlóság azért van: mindkét városban nagyon gazdag és színes a kulturális élet, és meghatározó a vízhez való közelség is. Stockholmban is van egy nagy tó, ami körbeöleli a várost – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Joni.

Joni, azaz Tóth Johanna Svédországban nőtt fel, de anyai ágon erősen kötődik Balatonfüredhez. Klasszikus zenét tanult, és képezte magát musical szakon is. 2012-óta csak zeneírással foglalkozik, előtte különböző hotelekben énekelt illetve utcazenészként megfordult Európa több városában is. 2013 októberében gyakornokként dolgozott a magyarországi Universal Music Hanglemezkiadónál. A kritikusok szerint az egyedi és különleges hangú énekes előtt nagy jövő állhat.

A Magyarországon még ismeretlen előadó először vesz részt az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti válogató műsorában A Dal című országos zenei versengésben. A zsűri 435 dal közül válogatta ki azt a harmincat, amelyek több adás során vetélkednek majd az első helyezésért, köztük van Joni Waterfall (Húz az ár) című dala is, amelynek nem csak előadója, hanem szerzője is.

– Nagyon nehéz zenészként ismertté válni, A Dal egy nagy lehetőséget erre. Rekordszámú dal közül választották ki a legjobbakat, sok ismert és elismert zeneszerző, előadó van a kiválasztottak között, így alig hittem el, hogy az én dalom is bekerült a szűkített mezőnybe. A Waterfall, arról szól, hogy a rossz emlékeink sokszor nem engedik, hogy teljes életet éljünk, ezért muszáj elereszteni azokat.
Évek óta rengeteg pop és akusztikus zenét hallgatok, Eva Cassidy, Dolly Parton, Alanis Morrisette a kedvenceim. Mai napig inspirálnak a zenéjükkel. Számomra a dalokban legfontosabb a szöveg, hogy valami olyanról énekeljek, amiben más is felismerheti magát, ráismerhet érzéseire, hangulataira. Szeretem figyelni az embereket az utcán, sok dal született már ebből, de megéneklem a saját történeteimet is. Azt hiszem, a zeném olyan, mint az életem: a drámai dallamok között mindig ott van a feloldás lehetősége – tudtuk meg Tóth Johannától.

Joni Chain You című száma itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Június

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004