Vadnai Benjamin világbajnok

Vadnai Benjamin Laser Radial ifi világbajnok lett az Omanban rendezett vitorlás világversenyen. Testvére Vadnai Jonatán összetettben ötödik helyen végzett, U17 kategóriában pedig egy olasz és egy svájci versenyző mögött bronzérmes lett. Tizenegy futam alapján hirdettek eredményt.

 

Vadnai Benjamin egy olasz és egy svájci vitorlázót megelőzve nyerte meg az ifi világbajnoki címet. Az immár kétszeres világbajnok végig az élmezőnyben volt, többször futamot is nyert a 22 ország 51 vitorlázójának versenyén. A Január 3-án végződő versenyen Vadnai Jonatán minimális pontkülönbséggel állt a 4. helyen a minden eldöntő futamok előtt, végül több nála idősebb vitorlázót megelőzve összetettben az ötödik lett, korosztályában pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Benjamin és Jonatán 2008 óta versenyez a Balatonfüredi Yacht Club színeiben. Benjamin 2012-ben Buenos Airesben Laser 4.7 hajóosztályban világbajnok lett, ő a magyar vitorlás sport első ifjúsági világbajnoka. Öccse Jonatán ugyanebben a hajóosztályban korosztályos világ-és Európa-bajnok. Mindketten a Lóczy Lajos Gimnázium tanulói.

A VitorlásTv felvétele a Vadnai testvérek hazaérkezéséről.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.